Cuptorul cu microunde este un ajutor de nadejde al gospodinelor secolului XXI care au din ce in ce mai putin timp liber. Numai ca multe studii au ajuns la concluzia urmatoare: cuptorul cu microunde nu este benefic dietei tale pentru ca reduce sau chiar distruge valoarea nutritionala a mancarii. In plus, cuptorul cu microunde nu reprezinta un pericol doar pentru oameni, ci si pentru plante si animale.
Motivul pentru care cuptorul cu microunde nu reprezinta o optiune sanatoasa pentru alimentatie
Cand se gateste normal mancarea se incalzeste de la exterior catre interior. Este o functie normala a termodinamicii. In schimb, in cuptorul cu microunde, caldura se propaga de la interior catre exterior, ceea ce are ca efect distrugere enzimelor si a nutrientilor prezenti in alimente. Tocmai de aceea este indicat sa gatesti normal si sa nu-ti pregatesti cina la cuptorul cu microunde.
Cuptorul cu microunde este potrivit pentru aplicatiile stiintifice. Sau pentru sterilizare. Sterilizarea este procesul prin care sunt inlaturate sau omorate diferite forme de microbi printre acestea numarandu-se: fungii, bacterii, virusi etc.
Tocmai de aceea, este o idee excelenta sa NU pregatesti mancarea in cuptorul cu microunde. Nu doar ca are un efect nociv asupra alimentelor, dar iti creeaza si tie probleme de sanatate.
Nu incalzi laptele matern la cuptorul cu microunde
In urmatoarele paragrafe vom discuta de ce reprezinta un pericol cuptorul cu microunde. Spre exemplu, laptele matern incalzit la cuptorul cu microunde isi pierde din continutul de vitamine si devine inactiv din punct de vedere biologic. Mai mult, devine toxic atat pentru sistemul nervos, cat si pentru rinichi. Mai mult, studiile au demonstrat ca nici macar reincalzirea unui ceai nu este o idee fericita. Cuptorul cu microunde vaduveste vegetalele de 97% din continutul nutritional. Cu alte cuvinte, daca mananci broccoli, acesta ajuta impotriva dezvoltarii de tumorii canceroase, insa daca il consumi dupa ce l-ai trecut prin cuptorul cu microunde, broccoli isi pierde toate calitatile nutritionale. Tocmai de aceea, oamenii de astazi consuma atat de multa mancare „moarta”. Iar acest lucru duce la un numar crescut de atacuri de cord, cancer, diabet, depresie si boli ale ficatului. Iar oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca locul cuptorului cu microunde nu este in bucatarie, asa cum gresit cred miliarde de oameni, ci in laboratoarele unde se fac experimente si nu mancaruri.