Descoperirea care poate schimba energia viitorului

Viitorul energetic al Europei, dezb?tut la Bruxelles
Descoperirea care poate schimba energia viitorului
Descoperirea care poate schimba energia viitorului

Energia viitorului poate fi obtinuta mai eficient decat in ziua de azi. Totul poate fi schimbat de o noua inventie in domeniul captarii energiei solare.
O noua cercetare facuta la celebrul institut MIT din SUA arata ca regulile considerate de neschimbat in acest domeniu nu sunt definitive. Conform Science Daily, oamenii de stiinta au facut o descoperire care le permite sa construiasca celule solare fotovoltaice care sa produca mai multa energie.

Acestia au folosit un compus organic numit pentacen. El a fost introdus in structura fiecarei celule solare, iar rezultatul a fost unul foarte bun. Eficienta panourilor solare de acum este de cel mult 25%.

Specialisti sustin ca aceasta poate fi crescuta in jurul valorii de 30%. In acest domeniu, afirma expertii, cresterea eficientei este una foarte mica, rezultatul fiind unul extraordinar din acest punct de vedere.

Pe de alta parte, eficienta panourilor solare poate fi crescuta si prin combinarea celulelor fotovoltaice, insa acest proces tehnologic este unul costisitor. Se spera ca in viitor sa fie folosite alte materiale care sa nu necesite investitii atat de mari pentru a combina celulele fotovoltaice.

Expertii spun ca principiile acestui domeniu al captarii energiei solare sunt mai bine intelese acum decat in trecut, viitorul fiind promitator in aceasta privinta. Articolul semnat de Daniel Congreve, Nicholas Thompson, Eric Hontz si Shane Yost a aparut in revista „Science”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *