Dezbatere: “Rampa de gunoi si rasismul de mediu”

Dezbatere: “Rampa de gunoi si rasismul de mediu”
Dezbatere: “Rampa de gunoi si rasismul de mediu”

“Rampa de gunoi si rasismul” (Mihaela Beu, expert in protectia mediului, Cristina Rat si Enikő Vincze, cadre didactice la UBB, membrii fondatori gLOC) este prima, dintr-o serie de dezbateri organizate de Scoala Doctorala “Paradigma Europeana” de la Facultatea de Studii Europene a Universitatii Babes-Bolyai, sub egida “Universitatea pentru Societate Echitabila”.

Dezbaterea va avea loc marti, 23 aprilie, de la ora 18.00, in Aula Facultatii de Studii Europene de pe str. Em. de Martonne nr. 1. Prin discutia despre “Rampa de gunoi si rasismul de mediu”, cele trei cadre didactice ale UBB isi propun sa atraga atentia “nu doar asupra mediului poluant al rampelor de gunoi din Romania, ci si asupra conditiilor inumane in care lucreaza muncitorii din acest spatiu”.

Urmatoarele teme anuntate pentru lunile aprilie si mai a.c., sint: “Joburi in Cluj – ce si unde lucram?” (26 aprilie, Norbert Petrovici, cadru didactic la UBB, membru fondator GAS); “Feminism si educatie antirasista (13 mai, Nicoleta Bitu, doctoranda SNSPA Bucuresti, director executiv Romano ButiQ); Arhitectura echitatii sociale (20 mai, Lorin Niculae, architect UAUIM si coordonator de programe la Fundatia Soros din Bucuresti); Arta si microrevolutii urbane (29 mai, István Szakáts, artist, curator, presedinte Fundatia AltArt din Cluj, colaborator UBB/departamentul de film, media si televiziune).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,541FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente