Deseurile de la spitale, in reteaua de canalizare

Deseurile lichide si dejectiile spitalelor din Timisoara ajung in reteaua publica de canalizare, desi legea interzice evacuarea lor fara o sterilizare prealabila.
deseuri medicale
Astfel, apa contaminata traverseaza orasul prin conducte, ajunge in statia de epurare si inapoi in raul Bega. Asta pentru ca niciun spital din Timisoara, nici macar Spitalul de Boli Infectioase, nu are statie de dezinfectie a deseurilor, sustin reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Timis.

“Dejectiile ajung la toaleta. Doar deseurile spitalicesti sunt depozitate si preluate de firma care se ocupa cu incinerarea acestora”, spune dr. Adriana Socaci, directorul medical al Spitalului “Victor Babes”.

Reprezentantii ASP Timissustin ca luna aceasta vor efectua o serie de controale care sa readuca in prim-plan situatia statiilor de dezinfectie inexistente. “Din fericire, nu s-a intamplat nicio avarie la sistemul de canalizare al Spitalului de Boli Infectioase in ultimii ani. Daca s-ar fi intamplat, riscam imbolnaviri cu febra tifoida, hepatita A, dizenterie si altele. Nu este deloc normal ca resturile lichide din acest spital, sau de la celelalte laboratoare ale spitalelor din oras, sa ajunga, contaminate, in canalizarea orasului. In mod firesc, ele trebuie trecute inainte printr-o statie de dezinfectie, unde sa fie neutralizati agentii patogeni”, explica dr. Viorica Dumitru, director executiv al ASP

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente