Curent electric si biodiesel din gunoaiele aradenilor

0
509

O companie din Italia va produce energie termica, electrica si biogaz din deseurile comunei Bata. Finantarea proiectului, in valoare de aproximativ 10 milioane de euro, va fi asigurata si din fonduri europene.
energie din deseuri
Italienii au inceput, zilele trecute, prezentarea proiectului in mai multe localitati aradene, urmand sa ia o decizie in ceea ce priveste investitia, la finele acestei luni.

Proiectul presupune colectarea si depozitarea deseurilor, dar investitorii doresc sa preia o anumita parte din aceste deseuri, pe care sa le transforme in energie electrica. „Investitorii au avut o prima prezentare de proiect, la Bata, si vor mai merge si in alte localitati, chiar si in municipiu. Daca s-ar concretiza acest proiect, ar fi cu siguranta unul important pentru mica noastra comunitate”, a declarat Ion Micurescu, primarul comunei Bata.

Noi locuri de munca

Investitorii sustin ca pentru finantare vor accesa fonduri europene. Primaria Bata este interesata de materializarea investitiei si este disponibila sa puna la dispozitia investitorilor o suprafata de teren. „Fara doar si poate, castigul pe care-l va avea Bata prin realizarea acestui proiect va fi pe mai multe planuri.

Unul social, prin prisma faptului ca vor aparea noi locuri de munca. Un alt castig va fi cel legat de faptul ca firma italiana va produce gratuit pentru Bata energia electrica necesara iluminatului stradal, dar si pentru incalzirea unitatilor de invatamant de pe raza comunei noastre”, a mai completat primarul Micurescu.

Investitorii au spus ca pe raza comunei Bata au identificat si terenuri pe care se pot cultiva plante vegetale, astfel incat solul sa produca biomasa. De asemenea, in padurea de la poalele localitatii exista uscaturi si cioturi care, prin putrefactie, pot deveni materie prima pentru producerea energiei electrice.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.