Deseurile menajere din Baia Mare, date la ars firmelor private

Deseurile menajere din Baia Mare, date la ars firmelor private

Municipalitatea reia o intentie mai veche, dar nefinalizata, aceea de a demara parteneriate cu firme private doritoare sa infiinteze in oras statii de producere a energiei si a gazului metan prin arderea deseurilor menajere din Baia Mare. Propunerea se va concretiza printr-o hotarare pe care o vor lua la jumatatea lunii viitoare consilierii municipali.

In completarea viitorului depozit judetean de gestionare a deseurilor, care urmeaza sa fie construit in Farcasa, printr-un program al carui beneficiar este Consiliul Judetean Maramures, in Baia Mare se intentioneaza crearea unor statii de producere a energiei verzi prin incinerarea resturilor menajere.

„Cred ca e momentul sa venim, probabil, si-n sprijinul Consiliului Judetean, sa ne raportam si la masterplanul de deseuri la nivelul judetului, dar ne intereseaza, la nivelul municipiului Baia Mare, si din punct de vedere al mediului si din punct de vedere al generarii de energie, modul in care gestionam deseurile”, a precizat primarul Catalin Chereches.

Firmele care doresc sa intre in parteneriate cu municipalitatea vor fi selectate in urma unei licitatii publice, iar pentru ca afacerea sa fie cat mai atractiva, Primaria Baii Mari se angajeaza sa obtina toate aprobarile necesare operatorului statiilor de ardere a deseurilor menajere, precum si facilitarea accesului operatorului la deseurile din municipiu.

„La mijlocul lunii octombrie vom avea urmatoarea sedinta de Consiliu Local si atunci vom veni concret cu aceasta propunere, cu proiectul de hotarare, cu o propunere de caiet de sarcini si o vom discuta punctual initial in comisii”, a anuntat primarul Baii Mari.

Principala obligatie a viitorilor investitori in statiile de incinerare a deseurilor menajere din municipiu va consta in respectarea normelor de mediu, a anuntat conducerea Primariei Baii Mari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente