Destinul planetei noastre

0
392

Cum va arata Pamantul peste ani? O intrebare destul de buna daca ar fi sa ma intrebi pe mine. Pai hai sa aruncam o privire.
Pamantul in viitor
In primul rand cred ca ar fi bine de stiut ca Pamantul devine cu 10% mai cald la fiecare miliard de ani. Peste un milion de ani va fi asa de cald incat viata pe Pamant va disparea; plantelor le va fi din ce in ce mai greu sa respire datorita nivelului ridicat de dioxid de carbon iar viata pe Pamant va fi mult limitata.

Daca ar fi sa venim pe Pamant peste un miliard de ani, vom intalni apa lichida si vom avea unde sa inotam dar peste doua miliarde sau trei miliarde, Pamantul deja va deveni o sauna, fiind nefavorabila vietii. Oceanele se vor incalzi si se vor evapora in atmosfera datorita efectului de sera iar Pamantul va ajunge asemeni lui Venus, cu o atmosfera foarte densa ce va retine o cantitate enorma de caldura.

In al doilea rand, pe masura ce Soarele va deveni din ce in ce mai luminos, Pamantul se va evapora sau va deveni un loc din ce in ce mai putin locuibil. Si vom ajunge intr-un punct in care Pamantul nu va mai putea fi locuit deci in consecinta va trebui sa ne gasim o alta planeta, asta daca vom mai exista…

Deci poate inca nu este prea tarziu sa salvam Pamantul care pana la urma inca mai este casa noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.