Detoxifiaza-ti corpul cu alge

0
651
Medicamentele din alge, remediu împotriva cancerului
Detoxifiaza-ti corpul cu alge

Sunt adevarate concentrate de minerale si vitamine si o sursa excelenta de saruri minerale. Potrivit specialistilor in medicina naturista si cercetatorilor canadieni, algele marine mai au si numeroase proprietaœi antibacteriene, antivirale, antihemostatice si antiinflamatorii, Imbunataœesc activitatea creierului si tractul intestinal.

Bogate in proteine si constituindu-se intr-o importanta sursa de vitamina B12, aceste plante sunt considerate un remediu excelent in tratarea anemiilor, afecœiunilor cardiace, a celor pulmonare si a tulburarilor circulatorii.

In tarile asiatice, algele sunt folosite adesea la prepararea mancarurilor (supe, salate, sushi), dar si in masti sau alte produse pentru ingrijirea tenului, pentru ca, acele componente active din algele marine normalizeaza metabolismul la nivel celular, stimuleaza microcirculatia, ajuta in eliminarea grasimii si a lichidului de prisos din œesuturi, dar si a toxinelor.

In afara efectelor terapeutice pe care le au, in cazul persoanelor care sufera de anemie, de afecœiuni cardiace, de tulburari circulatorii sau de dereglari ale glandelor, algele marine sunt recomandate si in curele de slabire sau in alimentaœia diabeticilor, pentru ca ajuta la scaderea nivelului colesterolului si a glicemiei. Acestea dau o senzaœie de saœietate, au efect hidratant si acœioneaza asupra organismului ca un veritabil energizant, datorita iodului din compoziœia lor.

Impachetarile cu plante marine topesc celulita

Una dintre cele mai eficiente metode de a scapa de celulita este impachetarea cu alge marine. Aceasta procedura este utilizata de foarte multe saloane de frumuseœe, pentru ca ajuta la eliminarea depozitelor adipoase inestetice si totodata tonifiaza pielea si o fac mai catifelata. „Impachetarile cu alge marine au eficienœa maxima in tratarea celulitei si in eliminarea toxinelor. In plus, daca sunt completate cu o sursa suplimentara de caldura, cum ar fi expunerea la raze infrarosii sau izolarea in termocuverta au efecte si mai rapide asupra sanataœii si frumuseœii corporale. Dupa circa zece astfel de sedinœe se observa o slabire vizibila, in centimetri, pe toate zonele afectate de celulita, deoarece se elimina apa in exces din œesuturi, toxinele si grasimile”, ne-a spus Mihaela Sindie Weidinger, specialist in tratamente cosmetice.

Alte efecte terapeutice

Tratamentele cu alge marine sunt recomandate in tratarea:
– anemiei
– asteniei
– tulburarilor glandelor
– afecœiunilor cardiace
– arterosclerozei
– afecœiunilor pulmonare
– tulburarilor circulatorii
– cancerului

Spirulina are efecte antivirale

Cea mai celebra alga „verde-albastruie”, recomandata pe scara larga si utilizata in numeroase terapii este Spirulina. Aceasta este consacrata un veritabil aliment-medicament si se gaseste in toate farmaciile dar si in magazinele de produse naturiste. Aceasta creste in lacurile cu apa alcalina, dulce si calda din estul Africii si este un aliment tradiœional la unele popoare africane si sud-americane. Aceasta are efecte antivirale, antitumorale, trateaza diabetul, in formele cele mai grave, sterilitatea si chiar menœine tinereœea pielii. De asemenea, Spirulina poate fi consumata in cazurile de oboseala cronica, ulcer, malnutriœie si chiar artroza.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.