UE aloca 5 milioane de euro pentru diversitatea culturilor

0
340
Peste 10 % din popula?ia mondial? ar putea fi afectat? dur în 2100 de consecin?ele înc?lzirii climatice
Peste 10 % din populaţia mondială ar putea fi afectată dur în 2100 de consecinţele încălzirii climatice
UE aloca 5 milioane de euro pentru diversitatea culturilor

Uniunea Europeana va contribui cu 5 milioane de euro la consolidarea fondului creat in baza Tratatul international privind resursele genetice vegetale pentru alimentatie si agricultura.

Angajamentul a fost facut public cu ocazia reuniunii ministeriale din timpul summit-ului Rio+20 privind dezvoltarea durabila. Aceasta sursa de finantare este destinata exclusiv fermierilor din tarile in curs de dezvoltare, pentru adaptarea la schimbarile climatice si asigurarea resurselor alimentare, prin diversificarea culturilor.

Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), institutie care administreaza acesti bani, spera sa stimuleze capacitatea micilor fermieri de a gestiona culturile traditionale, respectiv cartof, orez, manioc, grau si sorg.

„Avem nevoie de angajamentul deplin politic si financiar in sprijinul agriculturii durabile, daca vrem sa garantam securitatea alimentara la nivel mondial, asigurand in acelasi timp conservarea resurselor noastre naturale, cum ar fi biodiversitatea”, a declarat comisarul eurpean pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

La randul sau, presedintele FAO, José Graziano da Silva, a salutat contributia europeana precizand totodata este nevoie de implicarea tuturor factorilor decizionali pentru „a ne asigura ca ecosistemele lumii sunt sanatoase si durabile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.