Dezbatere publica “Dezvoltarea durabila ca stil de viata”

eurodemos-dezvoltarea-durabila.jpgAsociatia EuroDEMOS desfasoara Trainingul European “Dezvoltarea durabila ca stil de viata” (Sustainable development as lifestyle) in perioada 13 – 22 Septembrie 2009 in Iasi, proiect finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.
Specialistii EuroDEMOS vor pregati un numar de 21 lideri de tineret din: Bulgaria, Grecia, Polonia, Portugalia, Romania si Turcia.

In timpul trainingului “Dezvoltarea durabila ca stil de viata” sunt utilizate metode specifice educatiei non-formale si sunt abordate urmatoarele tematici:
– Conceptul de dezvoltare durabila;
– Problematica deseurilor in societatea moderna;
– Colectarea selectiva a deseurilor in Europa si in Romania;
– Cum sa manageriezi o campanie de constientizare de succes pe tematica dezvoltarii durabile si in special colectarea selectiva a deseurilor;
– Importanta organizarii Saptamanii Europene a Mobilitatii;
– Dezvoltarea personala si stilul de viata in contextul dezvoltarii durabile.

Luni, 21 septembrie 2009, ora 12:00, la Sala de conferinte a Agentiei pentru Protectie a Medului Iasi va avea loc Dezbaterea publica “Dezvoltarea durabila ca stil de viata”.
La dezbatere vor participa cei 21 de lideri de tineret din Bulgaria, Grecia, Polonia, Portugalia, Romania si Turcia. Sunt invitati sa participe la dezbatere reprezentanti ai autoritatilor locale, ONG-urilor, universitatilor, mass-media, etc.

Parteneri traditionali:
Asociatia Kasta Morrely
Agentia pentru Protectie a Mediului Iasi

Trainingul se desfasoara in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii 2009, sustinuta de Comisia Europeana – Directia Generala pentru Mediu si lansata in 19 aprilie 2002 in Bruxel. Asociatia EuroDEMOS a derulat activitati de promovare a Saptamanii Europene a Mobilitatii inca de la lansarea acestei initiative de catre Comunitatea Europeana.

Observatii: Asociatia EuroDEMOS are ca scop apararea drepturilor omului si valorilor democratice prin atitudine si actiune civica voluntara si implicare directa in diverse domenii de interes european si comunitar.
ONG EuroDEMOS este apreciata ca membra importanta in AGORA Parlamentului European, activa in programe prioritare ale Consiliului Europei si Comisiei Europene, membra a Platformei de Cooperare pentru Tineret Asia-Europa, Monitor al respectarii Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale in Romania si Promotor al acestora la nivel global.

Pentru mai multe informatii contactati Asociatia EuroDEMOS
Tel/Fax: 0332803634
Mobil: 0743360315

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente