Serban Copot si trupa Editors, impreuna la cel de-al doilea concert Play to Stop din Budapesta!

attila-katus-ambasadorul-ungariei-serban-copot-ambasadorul-romaniei.jpgCu cel de-al treilea album al lor, intitulat „In This Light And On This Evening”, ce va fi lansat pe data de 12 octombrie, Editors urmeaza sa sustina un concert extraordinar la Budapesta, pe data de 19 septembrie, in timpul Saptamanii Europene a Mobilitatii. Concertul face parte din campania Comisiei Europene, intitulata „Play to Stop: Europe for Climate”, ce are ca scop cresterea nivelului de constientizare in randul tinerilor cu privire la schimbarile climatice. La concertul organizat de Comisia Europeana, in parteneriat cu MTV Networks International, si gazduit de VJ Johan Wald, vor participa suporterii de varf ai campaniei si cei mai in voga tineri din Budapesta.

Considerat un stil muzical avangardist de New Wave, sound-ul grupului Editors se bucura de succes,, trupa producand melodii, ce starnesc emotii in randul tuturor ascultatorilor. „In This Light And On This Evening” reprezinta un progres semnificativ al grupului, dupa marele succes al albumului de debut „The Back Room” si dupa albumul intitulat „An End Has A Start”, ajuns pe primul loc in topurile muzicale.

In deschiderea unui concert, Tom Smith, vocalistul grupului Editors, a spus: „Schimbarile climatice sunt o problema ce ne afecteaza pe toti, asa ca suntem fericiti sa putem ajuta MTV-ul si campania UE sa creasca nivelul de constientizare a amenintarii mondiale pe care o reprezinta acestea.”

Saptamana Europeana a Mobilitatii – Imbunatatirea conditiilor din mediul urban

Concertul „Play to Stop: Europe for Climate” coincide cu Saptamana Europeana a Mobilitatii, organizata cu sprijinul Comisiei Europene. Evenimentele organizate in aceasta saptamana incurajeaza cetatenii sa treaca la folosirea unor mijloace de transport ecologice. In perioada 16 – 22 septembrie, autoritatile locale din intreaga Europa si de dincolo de granitele acesteia organizeaza activitati si lanseaza o serie de masuri, care vor ramane in vigoare si dupa incheierea acestei saptamani. Tema campaniei din 2009 – „Imbunatatirea conditiilor din mediul urban” – subliniaza importanta eforturilor depuse de orasele europene in vederea diminuarii efectelor schimbarilor climatice prin intermediul masurilor de promovare a mijloacelor de transport ecologice.

Promovarea de catre celebritati

Campania „Play to Stop: Europe for Climate” reuneste, de asemenea, 11 personalitati cunoscute din Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Polonia, Romania, Suedia, Ungaria si Regatul Unit. Acestea vor promova campania la nivel national, incluzandu-i pe jucatoarea de tenis bulgara, Magdalena Maleeva, cantareata daneza, Anna David, actorul francez, Pascal Legitimus, actorul de origine germana, Tobias Schenke, campionul mondial la aerobic, Attila Katus, vedeta TV italiana, Paola Maugeri, coregraful polonez, Michal Pirog, solistul roman, Serban Miron Copot si prezentatorul suedez de televiziune, Shire Raghe. La concert este asteptata, de asemenea, participarea multor altor personalitati preocupate de domeniul ecologiei.

Serban Copot, solistul trupei Animal X si ambasadorul campaniei in Romania declara: „Saptamana Mobilitatii reprezinta o ocazie perfecta pentru a arunca o privire asupra modalitatilor de transport neconventionale si ecologice. Bicicleta, masina cu motor electric, masinile hibrid sau cele cu celule de hidrogen sunt optiuni mai bune pentru viitor. Personal, prefer bicicleta pentru ca ma pot bucura si de avantajul efortului fizic, atat de necesar pentru a duce o viata sanatoasa. Totul trebuie sa ajunga la 0 emisii, iar transportul este unul dintre principalii factori ce influenteaza schimbarile climatice. Peisajul urban trebuie sa scape de SUV-uri, truck-uri sau alte feluri de automobile cu consum mare, pentru ca viitorul apartine tehnologiilor environmentally friendly”.

20/20/20 pana in 2020

Concertele „Play to Stop: Europe for Climate” fac parte dintr-o campanie europeana mai ampla, Climate Action – Energie pentru o lume in schimbare. Campania se adreseaza publicului larg inaintea summitului ONU de la Copenhaga, din decembrie, pe tema efectelor schimbarilor climatice. In cadrul Summitului, vor fi discutate subiecte precum reducerea activitatilor cu efecte de poluare in tarile europene si stabilirea unui nou cadru global pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Liderii UE au fost de asemenea activi si au cazut de acord cu privire la un pachet de masuri ambitios privind clima si energia. Ei doresc ca, pana in anul 2020, Europa sa-si reduca cu 20% emisiile de gaze cu efect de sera, sa produca 20% din energie din surse regenerabile si sa mareasca cu 20% eficienta energetica, cu alte cuvinte „20/20/20 pana in anul 2020”.

Margot Wallstrom, vicepresedinte al Comisiei Europene, va participa, de asemenea, la concertul de la Budapesta. Ea a declarat: „Grija pentru mediul nostru si lupta impotriva schimbarilor climatice ii unesc pe europeni. Este un domeniu in care cetatenii si-au manifestat adesea dorinta unei actiuni mai energice a UE. Tinerii de azi realizeaza importanta promovarii dezvoltarii durabile, deoarece, in calitate de lideri ai zilei de maine, ei sunt cei care vor fi nevoiti sa suporte consecintele. Asadar, trebuie sa actionam acum, gandindu-ne la viitor.”

Importanta tinerilor

Campania „Play to Stop: Europe for Climate” se adreseaza cu precadere tinerilor, caci ei sunt cei care vor suporta efectele schimbarilor climatice. Potrivit unui sondaj Eurobarometru, 65% dintre tinerii cu varste intre 15-24 de ani considera ca schimbarile climatice nu sunt un proces de neoprit si ca pot contribui cu ceva in aceasta privinta. Vocile lor sunt, prin urmare, importante, putand actiona ca un catalizator al unei schimbari reale.

Programul pe scurt
13h-14h Briefing de presa cu grupul Editors
20h Usi deschise
21h-22h30 Concert

Urmatorul concert „Play to Stop: Europe for Climate” va avea loc pe data de 7 decembrie, la Copenhaga.

Pentru mai multe informatii: www.mtvplay4climate.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *