Dezvoltarea durabila a energiei eoliene in Dobrogea

seoAsociatia Producatorilor de Energie Eoliana din Romania (APEER) si Societatea Ornitologica Romana (SOR)/partener BirdLife in Romania au organizat grupul de lucru “Dezvoltarea durabila a energiei eoliene in Dobrogea” si seminarul “Evaluarea Adecvata – teorie si practica” in perioada 15 – 17 iunie 2009, in Tulcea. Evenimentul a fost inclus in manifestarile organizate la nivel mondial cu ocazia Zilei Mondiale a Vantului.

La lucrari au participat reprezentanti ai Ministerului Mediului, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Agentiilor regionale si locale de mediu, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), ARBDD, Consiliului Judetean Tulcea. Au mai participat investitori, experti de mediu, organizatii neguvernamentale si reprezentanti ai Societatii Regale pentru Protectia Pasarilor din Marea Britanie (RSPB/BirdLife UK), in total peste 50 de persoane.

Principala realizare a acestei intalniri a fost crearea cadrului necesar pentru dezbaterea si intelegerea problemelor majore cu care se confrunta acest domeniu de catre majoritatea partilor implicate, ONG-uri, investitori, evaluatori de mediu, autoritati. Au fost identificate solutii optime pentru reducerea efectelor negative asupra zonelor protejate si cresterea gradului si vitezei de implementare a investitiilor in domeniul energiei eoliene, tinand cont de obligatiile Romaniei, ca Stat Membru al UE.

Grupul de lucru astfel constituit isi va continua activitatea pe directiile identificate fiind necesara cresterea gradului de implicare si participare activa a factorilor de interes. Informatii despre activitatea viitoare vor putea fi gasite pe site-urile web ale organizatorilor (www.apeer.ro, www.sor.ro ).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente