Miscarea de Reciclare recruteaza primii militanti la Galati

gunoi menajerMiscarea de Reciclare, primul proiect national de educare a publicului larg in privinta reciclarii (ambalaje, DEEE si alte tipuri de deseuri), demareaza astazi activitatile pentru vara anului 2009. Primele evenimente cu publicul larg ale programului, patronat de catre Ministerul Mediului, organizat de Roddia si avand ca partener media principal Societatea Romana de Televiziune, vor avea loc la Galati sambata, 20 iunie 2009.

Caravana va purta mesajul Miscarii de Reciclare timp de patru luni si se va opri in 12 orase importante din tara. La Galati, caravana se va opri in piata din fata Casei de Cultura a Sindicatelor.

Galatenii sunt chemati la apel pentru a raspunde mesajului reciclarii intr-o atmosfera de voie buna si relaxare. In cursul zilei, Miscarea de Reciclare va organiza o caravana a bicilistilor pe traseul Casa de Cultura, b-dul Brailei, Mazepa, Restaurant Potcoava, Parc Statuia Eminescu si retur, prin care se vor distribui mere verzi si materiale informative. Trupa Drum Cafe va deschide si va inchide traseul caravanei cu reprezentatii la Parcul Statuia lui Eminescu, la ora 12.30, si la parcul de la Papadie, la ora 13.15. Incepand cu ora 19:00, evenimentul va continua in piata, unde la cortul special amenajat vor fi organizate concursuri de creativitate recycle art si de benzi desenate. Atmosfera va fi intretinuta de Directia 5, de Sarmalele Reci si de Drum Cafe.

“Vrem sa transmitem un mesaj de responsabilizare publicului si sa ii inrolam si pe galateni in Miscarea de Reciclare. Insa nu va fi o inrolare la baioneta. Dorim sa ii castigam, intr-o maniera pasnica si agreabila”, a declarat Iulia Sirbu, project manager Miscarea de Reciclare.

Orasele care vor urma in cadrul traseului Miscarii de Reciclare, pe parcursul a patru luni, sunt Iasi, Sibiu, Cluj, Brasov, Craiova, Constanta, Vama Veche, Costinesti, Mamaia, Timisoara si Bucuresti). Acestea vor gazdui la randul lor concerte pentru public si evenimente de strada. Printre artistii care vor mai transmite mesajul Miscarii de Reciclare se numara si Timpuri Noi, Omul Cu Sobolani, Proconsul si Bere Gratis.

Miscarea de Reciclare a avut lansarea oficiala la sediul Televiziunii Romane, printr-un eveniment la care au participat numeroase personalitati. Printre acestea, s-au aflat Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului, Alexandru Sassu, presedinte-director general al TVR, Mura Frinculescu, coordonator TVR 3, Ramona Badescu, Liana Stanciu, Mihai Georgescu (Bere Gratis), trupa Animal X, trupa Directia 5, trupa Sarmalele Reci si Timpuri Noi, reprezentanti ai asociatiilor de colectare si reciclare a deseurilor.

Cu aceasta ocazie, Televiziunea Romana a trecut prin propria sa campanie de reciclare, trei camioane cu deseuri fiind colectate si trimise la reciclare. Mai mult, Televiziunea Romana a marcat acest proces prin iluminarea in verde a blocului turn.

Activitatile Miscarii de Reciclare sunt promovate prin intermediul unei campanii de comunicare derulate la nivel national, prin canale TV, radio, print si on-line. SRTV va gazdui si o serie de dezbateri televizate dedicate reciclarii si protectiei mediului.

Programul Miscarea de Reciclare este sustinut de Rompetrol, Ursus Breweries, Hotel Vega, Asociatia Environ si Stena DTM. Partenerul media principal al proiectului este Societatea Romana de Televiziune. Parteneri media: Radio Romania, Caminul, Domus, Planul casei mele, Util, Casa Mea, Sapte Seri, Romania Libera, www.eva.ro, www.ecomagazin.ro

www.miscareadereciclare.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente