Diferend – Croatia, „certata” pentru pescuit

0
284

Comisarul european pentru extindere Olli Rehn a avertizat ieri din nou Croatia cu privire la consecintele negative pe care le-ar avea limitarea accesului pescarilor sloveni si italieni la zona marina de protectie ecologica stabilita de Zagreb, scrie agentia France Press.

„Croatia nu trebuie sa aplice aceasta decizie in ianuarie 2008, pentru ca sunt sigur ca ar avea implicatii negative asupra procesului de negociere” cu UE, a declarat comisarul Rehn. Parlamentul de la Zagreb a decis sa restrictioneze, de la 1 ianuarie 2008, accesul pescarilor din alte tari la o „zona de protectie ecologica si de pescuit” de 57.000 km patrati in Marea Adriatica. In schimb, Croatia s-a angajat sa nu aplice aceasta masura si pescarilor sloveni si italieni, fara acordul prealabil al statelor respective.

Ministrul de externe sloven, Dimitrij Rupel, a carui tara va prelua, la 1 ianuarie 2008, presedintia UE, a amenintat explicit cu blocarea a 5-6 capitole de negociere cu Croatia, printre care cele referitoare la frontiere si pescuit.
Sursa: Jurnalul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.