Din bugetul Ploiestiului, doua milioane de euro – pentru plantari de copaci la Parcul Bucov

Din bugetul Ploiestiului, doua milioane de euro - pentru plantari de copaci la Parcul Bucov

Deocamdata, insa, terenul parcului ramane in litigiu, iar dosarul initial s-a multiplicat

Executivul ploiestean, condus de primarul plin de „proiecte Volosevici”, propune realizarea unor investitii majore in Parcul „Constantin Stere” de la Bucov. Prin intermediul uneia dintre institutiile subordonate Consiliului Local Ploiesti – Administratia Parcului Memorial „Constantin Stere” – municipalitatea vrea sa realizeze un parc de agrement „reorganizat pe principii moderne”, prin crearea de noi zone verzi, extinderea celor existente precum si, printre altele, realizarea de alei cu „pavimente ecologice” si iluminat ecologic, cu panouri fotovoltaice.

Si, cum orice propunere de modernizare venita din partea autoritatilor ploiestene trebuie sa aiba multe zerouri in moneda unica europeana, costurile acestor lucrari, per total, se ridica, potrivit studiului de fezabilitate, la aproape doua milioane de euro.
Cu toate ca investitia se presupune a fi facuta pentru ca ploiestenii sa respire aer mai curat, reprezentantii Primariei Ploiesti uita un lucru esential: terenul parcului se afla, inca, in litigiu, ceea ce inseamna ca nu se vor putea obtine autorizatii de construire pentru demararea lucrarilor.
De mai multi ani, intre autoritatile locale din Bucov si cele din Ploiesti a izbucnit un adevarat razboi in instantele de judecata. Miza: terenul de circa 100 de hectare al Parcului Bucov. „In luna iunie 2011, dosarul privitor la litigiul asupra proprietatii terenului respectiv a fost disjuns. Astfel ca partea privitoare la judecarea pe fond a revendicarii terenului s-a intors la Tribunalul Arges, in timp ce solicitarea noastra de anulare a unei hotarari de Guvern din anul 2001, care prevedea ca Parcul Bucov apartine si comunei Bucov si Ploiestiului, a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie”, ne-a declarat primarul comunei Bucov, Ion Savu.
Pana la finalizarea litigiilor privind dreptul proprietatii asupra Parcului „Constantin Stere” de la Bucov, primarul Savu spune ca nu se va emite niciun fel de autorizatie de construire pentru eventualele investitii. Edilul comunei afirma chiar ca, in cursul anului trecut, l-a invitat pe omologul sau de la Ploiesti pentru a discuta despre incheierea, pe cale amiabila, a conflictului pe aceasta suprafata de teren. Potrivit primarului Savu, initiativa autoritatilor din Bucov s-a lovit de o lipsa de interes din partea lui Andrei Volosevici.
Razboiul pe terenul parcului va mai dura pana la finalizarea proceselor in instantele de judecata. Pana atunci, insa, milioanele de euro pot sta linistite, in bugetul deja stors al municipiului Ploiesti.
Violeta STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *