Cu toate ca nutritionistii sustin beneficiile pe termen lung ale regimului ovo-lacto-vegetarian, adeptii acestui stil de alimentatie ar trebui sa se informeze asupra detaliilor acestui tip de alimentatie. Iata ce recomanda Libertatea pentru femei, pentru ca adeptii regimului ovo-lacto-vegetarian sa se bucure de un echilibru foarte bun:
Lactatele si ouale e bine sa fie consumate de doua, trei ori pe saptamana. Ouale, laptele si branzeturile naturale sunt bune si nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, mai ales in cazul persoanelor subponderale, al adolescentilor sau al femeilor gravide.
Fibrele alimentare (cereale integrale de grau, orz, ovaz, secara etc. sau paste fainoase din faina integrala, paine neagra, tarate) este bine sa fie consumate o data pe zi.
Legumele si fructele, consumate ca atare ori sub forma de salate ori sucuri, sa provina, pe cat posibil, din gospodarii, unde sunt riscuri mai mici de a consuma seminte modificate genetic si chimicale.
Leguminoasele (soia, fasole, linte, naut) trebuie sa fie consumate de cel putin 3 – 4 ori pe saptamana, caci din ele organismul isi extrage majoritatea proteinelor. In plus, inlocuiesc foarte bine gustul de carne.
Oleaginoasele (nuci, alune, arahide, susan, seminte de dovleac si de floarea-soarelui, masline, uleiuri naturale etc.) trebuie consumate zilnic, nepreparate termic, pentru a asigura organismului necesarul de grasimi nesaturate.