Directia Silvica Cluj e pe cale de a recastiga in instanta doua fonduri de vanatoare

Directia Silvica Cluj e pe cale de a recastiga in instanta doua fonduri de vanatoare
Directia Silvica Cluj e pe cale de a recastiga in instanta doua fonduri de vanatoare

Doua dintre cele mai bune fonduri de vanatoare din judet, Frata si Vaida Camaras, ar putea reintra in administrarea Directiei Silvice (DS) Cluj.

Institutia a atacat in instanta modul de atribuire a celor doua fonduri de catre Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare (ITRSV).

Fondurile ar fi fost atribuite fraudulos in 2011 catre AVPS Voievodul Gelu de ITRSV

Procesul este inca pe rol, dupa ce Judecatoria Cluj-Napoca a dat castig de cauza Inspectoratului, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat o sentinta in favoarea DS Cluj, obligand Judecatoria Cluj sa reanalizeze cauza.

„Judecatoria Cluj-Napoca a admis recursul Directiei Silvice cu privire la modul de atribuire directa a fondurilorde vanatoare Vaida Camaras si Frata, urmand ca saptamana viitoare, pe 13 martie sa avem prima infatisare“, explica purtatorul de cuvant al DS Cluj, Traian Neag, inginer silvic in cadrul Directiei.
Au ramas cu 2 fonduri din 12

Directia Silvica Cluj a ramas in 2011 cu doar doua fonduri de vanatoare din cele 12 pe care le detinea – cel de la Baisoara si inca unul in bazinetul Somesul Rece.

Cel mai mare numar de fonduri de vanatoare a revenit dupa „redistribuirea“ contractelor Agentiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Cluj. AJVPS administreaza acum 25 de fonduiri din cele peste 56 existente la nivelul judetului.
Mai putine fonduri, mai putin vanat si mai putini turisti

Potrivit lui Kerekes Levente, responsabil cu activitatea de vanatoare in cadrul DS Cluj anul trecut s-au organizate partide de vanatoare doar pentru cinci turisti straini, doi din Germania si trei din Ungaria, in urma vanatorii fiind recoltat un singur exemplar de cerb, trofeu pentru care turistii au platit 1500 de euro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente