Ghid pentru gestionarii ariilor protejate prin Natura 2000

Comisia European? a lansat Apelul pentru Proiecte Durabile Demonstrative Urbane
Ghid pentru gestionarii ariilor protejate prin Natura 2000
Ghid pentru gestionarii ariilor protejate prin Natura 2000

Peste 80 de reprezentanti ai celor mai importante ONG-uri de mediu, specialisti si reprezentanti ai autoritatilor s-au intalnit la Brasov, luni si marti, pentru a dezbate situatia ariilor protejate si problemele legate de dezvoltarea durabila.

Expertii ProPark – Fundatia pentru Arii Protejate vor elabora un ghid care sa le vina in ajutor tuturor celor implicati in gestionarea ariilor protejate din Romania, ghid care va include informatii foarte utile atat pentru Societatea Civila, cat si pentru autoritati. Ghidul va fi elaborat, in cadrul unui proiect cu finantare europeana, si va fi aplicabil la nivel national, dar va fi testat mai intai in judetul Brasov.

Intalnirea care s-a desfasurat in aceste zile, sub denumirea “Managementul Resurselor Naturale si Conservarea Biodiversitatii in siturile Natura 2000”, a avut ca scop informarea autoritatilor locale si regionale cu privire la maurile de management Natura 2000 pentru reflectarea acestora in Strategiile de dezvoltare locale si regionale, initierea elaborarii de ghiduri pentru managementul responsabil al resurselor naturale si pentru reflectarea valorii acestora in planificarile strategice legate de dezvoltarea durabila locala, regionala sau nationala si pregatirea elaborarii ghidurilor de gestionare responsabila a urmatoarelor resurse naturale: ape si pescuit, paduri, fauna de interes cinegetic si resursele agricole.

Evenimentul a fost organizat de  ProPark – Fundatia pentru Arii Protejate, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Agentia Metropolitana pentru Dezvoltare Durabila Brasov si Federatia EUROPARC. “Manageri  Eficienti pentru o Natura 2000 eficienta” face parte din proiectul EME Natura 2000, (LIFE11 INF/RO/819 ) finantat de Uniunea Europeana, prin programul Life+ Informare si Comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *