Directia Silvicã Hunedoara incepe ample lucrãri de impãdurire in Luna Padurii

0
368
Echipa „Plantăm fapte bune în România” va derula acţiuni de plantare în judeţul Satu Mare sâmbătă, 31 martie
Directia Silvicã Hunedoara incepe ample lucrãri de impãdurire in Luna Padurii

„Luna padurii” demareaza astazi

Directia Silvicã Hunedoara incepe ample lucrãri de impãdurire si ii indeamnã pe elevi sã sãdeascã un arbore pentru binele mediului

In perioada 15 martie-15 aprile, Directia Silvica (DS) Hunedoara va desfasura la nivelul judetului actiuni ample de impadurire. De asemenea, in paralel cu lucrarile de impadurire, DS Hunedoara organizeaza campania „Luna plantarii arborilor”.
Evenimentul are ca scop organizarea de actiuni in randul elevilor hunedoreni pentru ca acestia sa inteleaga rolul si importanta padurii in viata fiecaruia.

Circa 200 de hectare vor fi reimpadurite

Peste un milion de puieti de arbori vor fi plantati in acest an de catre DS Hunedoara, incepand cu aceasta luna. Mai exact, in perioada 15 martie-15 aprilie, DS Hunedoara organizeaza o manifestare denumita „Luna plantarii arborilor”. Directorul acestei institutii, Emil Ignat (foto mic) este optimist si spune ca in acest an impadurirea se va desfasura pe o suprafata cu 30 de hectare (ha) mai mare fata de 2011. „In acest an, in cadrul acestei actiuni ne-am propus ca o suprafata de 194 de hectare sa fie impadurita integral si pe 59 de hectare vom face completari. Necesarul de puieti este de circa 1,1 milioane de bucati, din care aproximativ 88 la suta vor fi rasinoase, iar circa 12 la suta vor face parte din categoria foioaselor. Valoarea totala a lucrarilor este de circa un milion de lei”, a declarat Emil Ignat.
De precizat faptul ca, puietii ce vor fi folositi in aceasta campanie vor proveni din pepinierele proprii ale DS Hunedoara. „Dispunem de 31 de pepeniere, cu o suprafata totala de 15 hectare, care ne asigura necesarul de puieti. Mai mult, si in acest an, avem un excedent de productie de circa 35.000 de puieti care vor fi repartizati colegilor nostri de la directiile silvice din tara”, a precizat Ignat.

Sadiri de arbori de 110 ani

„Luna padurii“ isi are inceputurile inca din anul 1872, cand a debutat organizarea actiunii sadirii arborilor in SUA, ca o consecinta fireasca a accentuarii despaduririlor. In Romania, o astfel de actiune a fost organizata prima data in anul 1902 de catre Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor si Instructiei Publice, sub denumirea „Sarbatoarea sadirii arborelui“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.