Distractie si specialitati culinare la Festivalul Afinelor

Afinele sunt considerate de specialisti „medicamentul” de sezon impotriva problemelor cardio-vasculare si a cancerului
Distractie si specialitati culinare la Festivalul Afinelor

Astazi, de la ora 16.00, Asociatia pentru Dezvoltarea Satului Campu-Cetatii va asteapta la Festivalul Afinelor, dedicat gustoaselor fructe ale muntelui, culese de tarani de la 1.500 de metri altitudine.
Organizatorii promit sa ofere muzica, distractie si voie buna, pe langa delicioasele produse preparate din afine: gem, sirop, ceai, lichior si suc, toate provenite din recolta locala.

Referitor la programul Festivalului, Kadar Levente, membru al Asociatiei organizatoare, a declarat ca atmosfera va fi intretinuta de formatii noi, mai putin cunoscute. “Dorim sa promovam persoanele talentate. Din Targu-Mures va veni cantareata Cristina Bogdan, va mai veni o trupa din Sovata. De asemenea, vom avea o formatie care va asigura muzica pentru distractie. Ei canta de la muzica populara romaneasca si maghiara, pana la muzica usoara, deci va fi muzica pentru toata lumea”, a declarat Kadar Levente.
Festivalul dureaza pana duminica, iar vizitatorii pot vizita expozitii de sculptura, pictura si fotografie, iar amatorii pot participa la concursuri de baut bere. Se asteapta aproximativ 1.500 de persoane, care pot, de asemenea, vizita o serie de obiective turistice precum ruine si burguri din epoca romana, reutilizate in Evul Mediu, ruinele cetatii Vityal (sec. XIV–XVI) – de unde vine si numele comunei „Campul Cetatii”, precum si o biserica romano-catolica din secolul XV-lea. Zona este renumita si pentru lacurile sale. Hanul din Campu-Cetatii serveste drept specialitate pastravul la gratar. Se poate si pescui pe lacul de langa localul amintit, cu avantajul ca exemplarele capturate vor fi gatite imediat.
Satul Campu-cetatii apartine de comuna Eremitu si se afla la aproximativ 19 kilometri de statiune Sovata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *