Distrugatorii, dolarii si americani

0
255

dolariConform directivei UE, Romania este obligata sa inchida toate crematoriile si incineratoarele existente.Toate bune si frumoase. Nu o sa mai avem emisii de gaze nocive emanate in atmosfera de aceste generatoare de boli incurabile. Dar ce facem cu deseurile spitalelor si ale industriei cu gainile decimate de gripa aviara si celelalte de fluturas ministaras ? Guvernantii nostrii stau cu miinile in sin (pentru ca si la guvern sunt tot felul de Elene mai mult sau mai putin Udrea).Cei care au guvernat pina mai an, au decis sa inchida fabricile si sa le vinda la fier vechi. Astia care guverneaza acum au fost de acord ,chiar daca au fost in opozitie. Bine bine o sa spuneti pe buna dreptate, industria ca industria- duca-se dracului- dar ce facem cu spitalele? Le inchidem si pe ele ? Se pare ca pina la urma asta este solutia pe care o preconizeaza alde Ministerul. Doctorii pleaca pe rupte „dincolo”, unde cistiga ceva bani cinstiti.Medicamente compensate canci Si totusi, ce-i de facut ? Cum sa scapam de gunoaie ? (Nu de cele din Parlament ca de acestea scapam usor la alegeri). Asta o sa aflati in…

EPISODUL DOI

In timp ce tara arde cel mai scump gaz din Europa , Ministerul Mediului trebuie sa inchida incineratoarele si sa numere cite stegulete rosii mai are de la UE. Cind pretul gazului va creste cu inca 10 %, toata lumea va inchide caneaua si va trece pe combustibil lichid -adica vodca (care se scumpeste doar cu 25 %) scuzati-mi cacofonia ca hotarirea este cam de rahat. Ca sa nu platim taxa pe „scaun” la bar cu un pret barbar, putem merge la biserica , pina nu se desfiinteaza si asta- ca parca si-a bagat si aici necuratul coada – dar fara sa aprindem cumva vreo luminare, deoarece Guvernul baga TVA la luminari si alte servicii (nunti, botezuri,inmormintari si alte alea- ca oricum a auzit el din mosi stramosi ca trebui platit ortul popii). Daca baga vre-o taxa si pe „cadelnita” ne-am dat dracului ca asta doar de tamiie fuge.

In timp ce tara arde intr-o veselie, cum spuneam, baba se piaptana. Nici acum vre-o aluzie la Basescu pentru ca el nu e baba si nici nu mai are ce pieptana. El si-a tras un CNI (nici o legatura cu FNI-ul prin care a batut vintul), pentru a fi la curent cu ce cleveteste opozitia dar mai ales coalitia.Dar cu tot CNI-ul, tot n-a auzit de distrugatorul lui Cornel.

EPISODUL TREI SI ULTIMUL ( pentru ca oricum vine „sfirsitul)

Deoarece in tara este foarte mult gunoi, cu UE cu nU E ,trebuie sa facem ceva pina nU E prea tirziu. Un inventator-investitor incearca de mult timp sa nu arda gazul de pomana. El a proiectat si executat din chitineii lui, un distrugator performant de deseuri toxice. Consum mic- eficienta mare si absolut fara poluare (nu doar pentru rima). De 10 ani el se lupta cu morile de vint ( e drept ca are o firma si in Olanda) pentru a face curatenie in tara. Daca asta s-ar fi intimplat pe vremea lui nea Nicu, Cornel Dutescu, caci despre el vine vorba in propoziti, ar fi fost erou declarat national,felicitat, pus la gazeta de perete sau poate chiar la Scinteia si Drum Nou. Dar n-a fost sa fie pentru ca eroul nostru a taiat-o in acea vreme in America sa faca bani. Intre timp cizmarul a fost mirlit. Dutescu sa intors, a scos dolareii de la tescherea si ia investit cum spuneam in…gunoaie. A construit distrugatorul(brevetat in SUA si Europa) la Risnov, apoi l-a mutat la Cristian (ca n-au avut aia loc de el).Guvernantii nostri n-au privit cu ochi buni asa ceva.PSDR-istii au zis ca „nu ne vindem gunoaiele” PSD-istii (ii stii ca tot aia suntara) au zis „cum sa faca Dutescu un distrugator modern care sa nu polueze, sa faca si economie la gaze fara sa dea spaga”.

Pina la urma, astia de acum ( cum ne cum), i-au omologat cu chiu cu vai „jucaria”. Poate neaBoc, dupa ce termina cu criza, va implementa inventia in toata tara. Dar pina atunci, Dutescu care n-are astimpar, a dat o fuga pina in Olanda unde in doi timpi si trei miscari a mai construit un distrugator si mai si- la initiativa Ministerului economiei de acolo, care vrea sa faca intr-adevar economie.

Il solicita americanii, chinezii,polonezii si chiar rusii, dar el asteapta (inca) vreun semn de la ai nostrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.