Divortul nu este ecologic

0
258

Divortul are un impact negativ asupra mediului, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite, care arata ca o rata ridicata de divort antreneaza cheltuieli energetice suplimentare si cresterea cantitatii de deseuri produse.

„Divortul duce, in general, la mutarea unuia dintre fostii soti si la crearea unui nou camin, de unde o crestere a suprafetelor si echipamentelor pentru locuit”, arata studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea de Stat din Michigan.

Rata ridicata de divort „a dus la o crestere a numarului de case”, ceea ce antreneaza cheltuieli energetice suplimentare, potrivit cercetatorilor.

In Statele Unite, proportia caminelor persoanelor divortate a crescut de la 5% in 1970, la 15% in anul 2000, iar o tendinta crescatoare a fost constata inclusiv in China, unde divortul nu este atat de frecvent.

In anul 2005, persoanele divortate din Statele Unite au cheltuit cu 56% mai multa electricitate si mai multa apa decat persoanele casatorite si cu 61% mai multe resurse energetice decat inainte de separare.
„Peste 73 de miliarde de kilowati pe ora de electricitate si 2.373 de miliarde de litri de apa ar fi putut fi economisiti in Statele Unite”, au subliniat cercetatorii in studiul publicat in Analele Academiei Nationale de Stiinte Americane (PNAS).

„Din cauza unui consum mai mare pe cap de locuitor, o persoana divortata probabil ca genereaza si mai multe deseuri (solide, lichide si gazoase, ca gazele cu efect de sera) care contribuie la trasformarea mediului la nivel mondial, schimbarea climatica si pierderea biodiversitatii”, afirma oamenii de stiinta.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 3.283 de case in America, in perioada 2001-2005.

Sursa: 9AM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.