Doar un sfert dintre primariile din judetul Iasi asigura depozitarea DEEE in spatii speciale

Doar un sfert dintre primariile din judetul Iasi asigura depozitarea DEEE in spatii speciale

Doar 25 din cele 93 de primarii comunale din judetul Iasi au infiintat spatii speciale pentru depozitarea deseurilor de echipamente electrice si electrocasnice (DEEE), sustin reprezentantii filialei iesene a Agentiei pentru Protectia Mediului (APM).
Directorul APM Iasi, Danut Pirchiu, a declarat, luni, ca primariile care au respectat legislatia in domeniu sunt cele de la Miroslava, Ciurea, Voinesti, Coarnele Caprei, Dagata, Erbiceni, Tatarusi. In cazul primariilor care nu au respectat prevederile legale, sustine reprezentantul APM, vor fi trimise notificari, iar, ulterior, Garda de Mediu va efectua controale si, daca va gasi nereguli, va aplica sanctiuni.

„Termenul legal a fost 5 aprilie 2011, data cand erau inregistrate a fi in legalitate doar sapte primarii. Dupa ce le-am trimis noi adrese, unele primarii comunale – 25 dintre acestea – au raspuns solicitarii de a infiinta spatii speciale pentru depozitarea deseurilor de echipamente electrice si electrocasnice”, a declarat directorul Danut Pirchiu.

APM sustine ca a organizat o sesiune de instruire, iar primarii au aflat informatii despre demersurile alinierii la standardele europene pentru depozitarea deseurilor de echipamente electrice si electrocasnice. De asemenea, edilii localitatilor pot cere organizatiilor colective sa acopere costurile de colectare, transport pana la punctele de colectare si cele de stocare a DEEE-urile, asta insa fara sa depaseasca taxele sau tariful unitar stabilit pentru serviciul de salubritate pentru populatie. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *