Doi nemti vor sa faca parc de celule fotovoltaice in Sigmir, Bistrita-Nasaud

0
530
„Criz?“ . Strategia energetic? se amân? din lips? de fonduri
„Criză“ . Strategia energetică se amână din lipsă de fonduri
Doi nemti vor sa faca parc de celule fotovoltaice in Sigmir, Bistrita-Nasaud

O investitie de 35.000.000 de lei vor sa faca doi cetateni germani in localitatea Sigmir. Acestia vor sa construiasca un parc de celule fotovoltaice.
Strainii par tot mai interesati sa faca investitii in Bistrita. Dovada sta faptul ca doi nemti vor sa construiasca in localitatea Sigmir un parc de celule fotovoltaice. Prin aceasta investitie acestia vor sa produca energie electrica de tip fotovoltaic.

“Este vorba despre o firma din Bistrita care este in parteneriat cu o firma din strainatate. Acestia vor sa faca investitia cu fonduri de la Uniunea Europeana”, a explicat pentru Bistriteanul.ro viceprimarul Andrei Rusu.

Investitia pentru amenajarea parcului fotovoltaic se ridica la suma de 35.000.000 de lei si ar trebui finalizata pana in anul 2017.

Municipalitatea are in plan sa amenajeze un parc de celule fotovoltaice si in localitatea Sarata, acolo unde urmeaza sa fie construit Parcul Industrial.

Autoritatile locale spera ca prin amenajarea parcului fotovoltaic vor reusi sa dea energie electrica pentru functionarea Parcului Industrial dar si pentru iluminatul public din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.