Dosar pentru fals in inscrisuri in cazul petitiei de la Pungesti

0
392
Dosar pentru fals în înscrisuri în cazul petitiei de la Pungeşti
Dosar pentru fals in inscrisuri in cazul petitiei de la Pungesti
Dosar pentru fals in inscrisuri in cazul petitiei de la Pungesti

Politistii au intocmit dosar penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in cazul cererii depuse, in luna noiembrie, la Prefectura Vaslui de catre localnici din comuna Pungesti, prin care solicitau organizarea unei referendum privind demiterea primarului localitatii, Mircea Vlasa.
Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, cercetarile in acest caz au fost declansate in urma unei plangeri depuse de primarul comunei Pungesti, Mircea Vlasa, care reclama ca are suspiciuni cu privire la autenticitatea semnaturilor celor peste o mie de persoane care au semnat in tabelul anexat la cererea depusa la Prefectura, transmite corespondentul Mediafax.

Totodata, edilul de Pungesti sustine ca oamenii care au semnat pentru organizarea referendumului de demitere a sa ar fi fost intrebati altceva decat ceea ce era scris in plangerile respective.

“In urma plangerii depuse de primarul Mircea Vlasa, s-a intocmit dosar penal si se vor desfasura cercetari pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. Practic, politistii vor cita pentru audieri persoanele care apar in respectivele tabele sau vor merge direct la locuintele acestora pentru a verifica autenticitatea semnaturilor”, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Un numar de 1.004 persoane au depus la Prefectura Vaslui, in noiembrie 2013, documentele prevazute de lege pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului Mircea Vlasa, pe motiv ca acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar urma sa inceapa explorarea gazelor de sist.

In solicitarea depusa la Prefectura Vaslui, oamenii sustineau, intre altele, ca primarul nu le mai reprezinta interesele, in conditiile in care nu i-ar fi consultat cu privire la explorarea gazelor de sist in comuna. Mai mult decat atat, semnatarii cererii sustineau ca primarul Mircea Vlasa a concesionat catre firma Chevron suprafata de 1,92 hectare de teren, pe care compania petroliera urmeaza sa-si amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.

Aproape 400 de persoane au protestat, pe 7 decembrie, pe drumul judetean Vaslui-Garceni, fata de intentia Chevron de a amplasa in zona prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.

In urma acestor incidente, Politia Vaslui a constituit o “zona speciala de siguranta” in localitatile Silistea si Pungesti, unde Chevron detine un perimetru de 20.000 de metri patrati in vederea explorarii gazelor de sist. Astfel, traficul pe drumul judetean Vaslui-Garceni, in localitatile Silistea si Pungesti, a fost restrictionat.

In 12 decembrie, cererea de ridicare a interdictiei de circulatie in Silistea si Pungesti formulata de un reprezentant al protestatarilor a fost respinsa de catre magistratii Judecatoriei Vaslui, care au considerat-o neintemeiata. Ulterior, protestatarii au atacat cu apel la Tribunalul Vaslui hotararea Judecatoriei Vaslui, cazul urmand sa fie judecat de un complet format din trei judecatori.

In 17 decembrie, Parchetul Judecatoriei Vaslui anunta ca s-a inceput urmarirea penala fata de 37 de protestatari care au participat in 7 decembrie la manifestatiile din zona Pungesti, persoanele respective fiind acuzate ca au distrus gardul imprejmuitor al platformei Chevron si i-au agresat pe jandarmi.

Incidente intre jandarmi si localnicii din Pungesti au avut loc si in 2 decembrie, cand Chevron a inceput lucrarile pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de sist la Silistea-Pungesti. Mai multi protestatari au acuzat atunci ca au fost agresati de jandarmi si ca ar fi fost loviti inclusiv cu bastoanele de catre fortele de ordine.

In 3 octombrie, Chevron a obtinut autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, dupa ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritati pentru prospectarea solului in perimetrul de la Silistea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.