Doua parcuri eoliene, inaugurate in 2012, la Constanta si Galati

Germania î?i pierde alia?ii în planul de 700 mld. euro de "înverzire" a sectorului energetic
Doua parcuri eoliene, inaugurate in 2012, la Constanta si Galati

Furnizorul si distribuitorul de electricitate Electrica SA estimeaza ca la sfarsitul anului 2012 va pune in functiune cele doua parcuri eoliene pe care le construieste la Chirnogeni (judet Constanta) si Frumusita (judet Galati).

„In prezent se deruleaza procedura de achizitie a turbinelor eoliene pentru parcul eolian Frumusita, de 45 MW. In cursul lunii septembrie, urmeaza sa fie publicat anuntul de intentie pentru licitatia de turbine eoliene al parcului eolian Chirnogeni. Licitatia va fi demarata dupa obtinerea autorizatiei de constructie”, se arata in datele transmise de Electrica SA, la solicitarea NewsIn.

Parcul eolian de la Frumusita detine autorizatie de infiintare si are contractul de racordare semnat. Pentru parcul eolian Chirnogeni, se afla in curs de depunere documentatia pentru autorizatia de constructie, Electrica SA avand deja obtinut avizul tehnic de racordare. In cursul lunii august, urmeaza sa fie semnat constractul de racordare, spun oficialii companiei.

Electrica SA este investitor unic la cele doua proiecte. Investitia totala in cele doua ferme eoliene s-ar putea ridica la circa 200 milioane euro.

Oficialii societatii spuneau anul trecut ca parcul eolian de la Chirnogeni urma sa fie primul pus in functiune undeva la jumatatea lui 2011, astfel proiectele vor avea o intarziere de cel putin un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *