Drajeuri din vasul de toaleta si pubela de gunoi

0
734

Bomboane intr-un vas de toaleta sau intr-o pubela de gunoi! Aceasta este oferta unei firme producatoate de drajeuri. Iar parintii le cumpara odraleslor astfel de „jucarii”, sub pretextul ca vasul de toaleta nu este decat un ambalaj!
drajeuri cu aditivi
Drajeurile din interiorul celor doua jucarii sub forma de pubela de gunoi si vas de toaleta au aceleasi ingrediente. Zahar si coloranti mai pe scurt, ceea ce inseamna ca profilul nutritional al bomboanelor este complet dezechilibrat. Colorantii folositi sunt obtinuti prin sinteza chimica si induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. Copiii care vor consuma aceste bomboane risca sa faca diverse alergii, sa li se declanseze crize de astm , sa faca diverse boli dermatologice si dentare. Nu numai cei mici sunt in pericol, insa ei sunt primii care trebuie feriti de astfel de produse, avertizeaza prof. dr Gheorghe Mencinciopschi.

Producatorul a scris pe eticheta ca drajeurile nu sunt indicate copiilor sub trei ani pentru ca pot inghiti parti mici din jucarie. Nu numai aceasta este principala problema, ci compozitia nociva a produsului. Avand in vedere atat ingredientele, cat si jucariile in care sunt ambalate produsele, comerciantii din incinta scolilor nu ar trebui sa aiba asa ceva la vanzare.

INGREDIENTE:
Zahar, glucoza, acidifiant E330 – acid citric, antiaglomerant stereat de magneziu, arome, colorant E104- galben de chinolina, E110 – sunset yellow, E124 – rosu ponceau 4R, E132 – indigotina.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.