Dropia inapoi acasa – vom fi in stare sa avem grija de ea ?

Dropia este cea mai mare pasare din campiile Europei si una dintre cele mai splendide specii de animale .

Probabil nu ati vazut niciodata una sau cel mult o poza intr-una din cartile cu povesti ale bunicului . Am dreptate ?

Ei bine primavara, mii de turistii si vanatorii calatoresc pana In Germania, Austria, Ungaria, Slovacia sau Ucraina , unde au acazia sa urmaresca prin binoclu zborul dropiilor, cu capul intins si falfairi ritmice din aripi si dansul lor de nunta UNIC in lumea animala .

Pana nu de mult ea era foarte des intalnita si in campia Baraganului , insa datorita DISTRUGERII HABITATULUI (industrializarea agriculturii , POLUAREA) si VANATULUI EXCESIV aceasta a disparut de la noi .

In urma unor uriase eforturi depuse de organizatiile ecologiste din Romania s-au inregistrat rezultate pozitive in ceea ce priveste reaparitia in fauna Romaniei a dropiei .

Intrebarea care se pune acum este :

Suntem in stare sa intelegem importanta acestui animal in ecosistem si sa ii protejam existenta ?

De fiecare data cand aruncati o hartie pe langa cos ganditi-va ca acest lucru poate duce la disparitia unor fiinte extraordinare !
De fiecare data cand vreti sa mergeti la o vanatoare de animale rare ganditi-va ca in curand omul poate deveni un animal rar !

Haideti sa dovedim lumii ca desi unii romani produc distrugeri din cauza nestiintei sau nepasarii , ceilalti putem sa le reparam si sa ii invatam si pe altii cum .

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente