Dunarea & Delta – Targ international pentru dezvoltarea macro-regiunii Dunarea

0
382
Dunarea & Delta
Dunarea & Delta

Romexpo va lansa in luna iunie 2011 un nou concept: DUNAREA & DELTA – Targ international pentru dezvoltarea macro-regiunii Dunarea. Manifestarea expozitionala se va derula sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe si cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, in concordanta cu noua initiativa a UE privind cooperarea regionala in bazinul Dunarii.

DUNAREA & DELTA isi doreste sa vina in sprijinul coeziunii teritoriale, in concordanta cu Strategia europeana de dezvoltare a potentialului economic pentru regiunea Dunarii, aprobata de Comisia Europeana in 2010. Astfel, manifestarea isi propune sa devina suportul initiativei europene prin generarea de noi proiecte si parteneriate intre autoritatile europene, regionale si locale, mediul privat si organisme neguvernamentale.

Prin Targul international pentru dezvoltarea macro-regiunii Dunarea, Romexpo are ca principale obiective promovarea potentialului de dezvoltare a regiunii dunarene, a programelor operationale si proiectelor din Planul de Actiune al Strategiei Dunarii. Astfel, evenimentul va pune fata in fata principalele parti implicate si vizate de Strategia Dunarii: coordonatorii programelor, beneficiarii si prestatorii de servicii.

Pe perioada manifestarii DUNAREA & DELTA 2011 se vor desfasura o serie de evenimente conexe: Forumul pentru Navigabilitatea pe Dunare, conferinte, prezentari, dezbateri si evenimente organizate in parteneriat cu institutii si organizatii direct implicate in proiecte de dezvoltare a macro-regiunii Dunarea.

La expozitie vor participa reprezentanti ai institutiilor publice centrale, regionale si locale, parti cointeresate in coordonarea si implementarea programelor de cooperare regionala, in toate domeniile prioritare indentificate in Strategia Dunarii: transport, energie, turism, protectia mediului, dezvoltare rurala, tehnologii informationale si de comunicatii, cultura, educatie si cercetare. De asemenea, vor fi prezenti reprezentanti ai comunitatii de afaceri si ai mediului neguvernamental din Romania si din tarile europene vizate.

Pentru mai multe detalii despre DUNAREA & DELTA 2011, precum si pentru documentatia completa de inscriere, se poate accesa site-ul expozitiei www.delta-expo.ro sau se poate contacta managerul de proiect Diana Popa (tel.: 021.207.70.00, int. 1052; mobil: 0757.065.658; e-mail: delta @ romexpo.ro).

Romexpo este o societate cu capital privat, avand ca actionar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Societatea este membra a Asociatiei Mondiale a Industriei Targurilor si Expozitiilor (UFI), a Aliantei Targurilor din Europa Centrala (CEFA) si a Asociatiei Internationale de Auditare a Statisticilor Expozitiilor (CENTREX) si al Asociatiei Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Romania (ASOEXPO)..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.