Eco casa Wave Home se schimba odata cu anotimpurile

Eco casa Wave Home se schimba odata cu anotimpurile
Eco casa Wave Home se schimba odata cu anotimpurile

Aceasta eco-casa neobisnuita, cu un acoperis verde Wave Home (La Maison Vague ), situata aproape de Reims, Franta, a fost proiectata de arhitectul eminent Patrick Nadeau. Vegetatia de pe acoperisul structurii semi-cilindrice imbunatateste eficienta izolarii termice si permite casei Wave Home sa fie in armonie cu peisajul din jur.

Eco-casa Wave Home dispune de doua etaje. Parterul gazduieste salon, bucatarie si camera de recreare, etajul unu – doua dormitoare si o baie asociata cu mezanin. Cadrul casei este realizat din lemn care de asemenea a fost utilizat pentru decoratiuni interioare. Fundatia este din beton. Peretii exteriori sunt din policarbonat.

Structura acoperisului este dotata cu un sistem automat de irigare si mecanism de retentie a apei. Schema speciala de plantare a ierburilor de gazon si altor plante care acopera fatadele de nord si de vest ale casei ondulate a fost dezvoltata de arhitect in colaborare cu specialistii in design peisagistic de la firma Ecovégétal.

Levantica, cimbru si alte ierburi aromatice sunt raspandite pe intreaga suprafata a acoperisului.

Casa isi schimba aspectul in functie de sezon si simbolizeaza un val al oceanului un sau un camp deschis. In plus , Wave Home este habitat pentru mai multe insecte si pasari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente