O inventie 100% romaneasca revolutioneaza piata energiei termice

O inventie 100% romaneasca revolutioneaza piata energiei termice

Vineri, 19.10.2012, a fost inaugurata prima unitate de fabricare a sistemelor de producere a energiei termice cu peleti, ECO HORNET. Cele trei arzatoare cu peleti, realizate in premiera mondiala in Romania, au la baza tehnologia de ardere inventata de fratii Aurelian si Iulian Hornet, cu ajutorul careia se obtine cel mai curat si mai ieftin kilowatt din lume la ora actuala.

Sistemele ECO HORNET functioneaza cu ajutorul combustibilului din biomasa granulara, peleti obtinuti din „tot ce arde” inclusiv din resturi menajere. „Tehnologia pe care noi am inventat-o este unica pentru ca ne permite sa ardem tot ce arde. De exemplu, o centrala Eco Hornet cu peleti produce aceeasi energie termica, la un pret de cel putin cinci ori mai mic fata de o centrala care functioneaza pe baza de motorina. Costul de achizitie pentru blocuri este de 30 euro pe metru patrat, iar conditia este sa fie minim 10 utilizatori. Daca sunt mai putini, costurile de achizitie cresc. Noi am instalat doua centrale termice la un bloc de 13 etaje, in Sectorul 4, la un pret total de 65.000 de euro. Acest bloc are distributie si contorizare separata la fiecare apartament. Pentru a asigura apa calda si caldura la un apartament, costurile nu depasesc 4 euro pe metrul patrat pe an, chiar si daca sunt ierni foarte grele”, a declarat, vineri, Iulian Hornet, presedinte ECOHORNET. La eveniment au participat mai multi investitori, autoritati locale si centrale, printre acestia si presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache li Cristian Parvan, secretar general al Organizatiei Oamenilor de Afaceri din Romania. ” Deschiderea acestei fabrici va aduce beneficii multiple locuitorilor din judetul Ilfov si nu numai. De la crearea de noi locuri de munca fara a importa nimic, pana la implementarea acestei tehnologii cu reducere de costuri masive. Asadar sustinem mediul de afaceri si investitorii care contribuie la dezvoltarea judetului Ilfov!”, a declarat Marian Petrache, presedinte CJI.

Thenologia ECOHORNET vine ca un raspuns pentru rezolutia adoptata de guvernele lumii inclusiv cele UE prin care emisiile de carbon vor trebui reduse aproape la 0 pana in anul 2050. Mai mult sistemele ECOHORNET sunt o solutie pentru cei care nu vor sa plateasca taxa de poluare pe care Uniunea Europeana vrea sa o introduca incepand cu anul urmator pentru centralele de apartament. In plus, sistemele de incalzire cu biomasa granulara sub forma de peleti, inventate de fratii Hornet, asigura costuri de incalzire mai mici de pana la sase ori fata de cele clasice, in functie de sistemul utilizat si spatiul incalzit. Aceste sisteme se adreseaza atat consumatorilor individuali, care detin case, vile, cat si marilor consumatori, intrucat pot fi folosite la incalzirea solului sau a pardoselii (ferme zootehnice sau sere de legume, hoteluri, pensiuni, scoli, spitale, sedii de institutii, blocuri). Costurile de productie a energiei termice cu sistemele de incalzire cu peleti sunt mai mici cu 20% – 80% fata de celelalte sisteme de incalzire, care folosesc combustibili poluanti. Randamentul arderii peletilor si al cazanului sunt varful eficientiei datorita inventiei – noul procedeu ridica randamentul arderii la 98%, obtinand peste 5kW la 1 kg de peleti folositi. Peletii pot fi produsi din resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selectie de deseuri menajere, plante energetice, tocatura lemnoasa (inclusiv cea cu continut mare de siliciu), rumegus sau in amestec.

Cifra de afeceri ECO HORNET pentru acest an se ridica pana in acest moment la 1.700.000 euro. Cele mai multe dintre vanzari au fost realizate pe piata externa, astfel ECOHORNET avand in acest moment contracte cu: Anglia, Austria, Franta, Germania, Japonia, Italia, Slovenia si Grecia, tari in care guvernele acopera aproape in totalitate costurile pentru achizitionarea de sisteme de producere a energiei termice cu surse regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *