Eco-teroristii isi fac liste ale mortii

0
416

ecoterorismMiscarile ecologiste nu sunt totdeauna ceea ce par, adica organizatii pasnice si deschise dialogului, preocupate de soarta oamenilor si a Terrei deopotriva.

Cel putin asa sustine politia britanica, aflata de mai mult timp cu ochii pe unele organizatii care considera ca reducerea fortata, cu 80%, a numarului locuitorilor planetei ar fi salvarea de la dezastrul ecologic. Potrivit „The Guardian”, printre miscarile monitorizate de o unitate speciala anti-extremista a politiei se numara si „Earth First!”, care considera ca are misiunea de a opri „distrugerea pamantului” si promoveaza nesupunerea civica, sabotajul si alte violente. Eco-teroristii, cum au fost numiti, au legaturi stranse cu alti „activisti” asemeni lor de peste ocean si au in vedere distrugerea unui numar de companii care, considera ei, contribuie major la poluare. Surse din politie au dezvaluit cotidianului citat ca „extremistii verzi” sunt intr-o continua cautare de tinte. „Spre exemplu, ei pot cerceta cate avioane ale unei companii nu sunt prietenoase cu mediul inconjurator”, a argumentat sursa citata. Site-ul „Earth First!” este luat foarte in serios de oamenii legii. „Am taiat cauciucuri, am distrus cordoane de protectie si am blocat lacate. Ne-a costat foarte putin, dar ii costa mult mai mult pe cei de la Bardon”, este unul dintre mesajele postate pe site referitor la una dintre „tintele” „Earth First!”, compania „Bardon Aggregates”.

Potrivit „The Guardian”, cresterea eco-extremisnului vine pe fondul scaderii activitatii organizatiilor de aparare a drepturilor animalelor, carora le-au fost rarite randurile in urma deselor puneri sub acuzare de catre autoritati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.