Ecologizarea depozitelor de deseuri scade valoarea contractului Masterplanului derulat in Arad

0
378
Ecologizarea depozitelor de deşeuri scade valoarea contractului Masterplanului derulat în Arad
Ecologizarea depozitelor de deseuri scade valoarea contractului Masterplanului derulat in Arad

Inchiderea depozitelor de deseuri neconforme din cadrul Masterplanului derulat la nivelul judetului scade valoa­rea contractului de realizare a investi­tiilor. Administratia judeteana trebuie sa scada valoarea unuia dintre contractele din cadrul Masterplanului pe deseuri. Este vorba de contractul de cons- tructie a statiilor de transfer si compostare, inchidere si reabi- litare a depozitelor municipale neconforme si inchiderea depo- zitelor necontrolate de deseuri din zonele rurale din judet. Pretul contractului scade cu peste 2,4 milioane lei, de la 57.455.117 de lei, la suma de 55.026.000 de lei.

Societatea atribuita sa se ocupe de asistenta tehnica pentru managementul proiectului si supervizarea lucrarilor de constructie impune reducerea valorii contractului, cu cele peste 2,42 de mili­oane de lei. Aceasta suma este contravaloarea lucrarilor de inchidere a depozitelor rurale neconforme de deseuri.

Depozitele rurale nu au fost insa inchise din acesti bani, prevazuti initial in contract. Acestea au fost inchise de unitatile administrativ-teritoriale pe a caror raza se aflau. Ca atare, valoarea contractului trebuie scazuta, intrucat banii nu au fost folositi pentru aceasta destinatie.
Agentia pentru Protectia Mediului a comunicat Consiliului Judetean Arad, raportul comun al Agentia pentru Protectia Mediului Arad si al Garzii Natio­nale de Mediu Comisariatul Judetean Arad, care atesta inchiderea si ecologizarea depozitelor rurale neconforme din judetul Arad. Autoritatea de Management a POS Mediu nu a acceptat realocarea sumelor ofertate, pentru realizarea unor lucrari similare in cadrul contractului. Masterplanul ce prevede un management integrat al deseurilor are o valoare totala de peste 122 de milioane de lei, fiind cofinantat din bani europeni, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

In cadrul acestuia este construita statia de compostare de pe amplasamentul CET Arad, precum si alte sisteme aflate in curs de executie. De asemenea, un alt obiectiv construit in cadrul Masterplanului este complexul de tratare a deseurilor de la Ineu-Mocrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.