Ecotic a sarbatorit Ziua Mondiala a Mediului la uzina de reciclare DEEE GreenWEEE

0
608
Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în Crasna, Bâlteni şi Novaci, judetul Gorj
Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în Crasna, Bâlteni şi Novaci, judetul Gorj
Ecotic a sarbatorit Ziua Mondiala a Mediului la uzina de reciclare DEEE GreenWEEE
Ecotic a sarbatorit Ziua Mondiala a Mediului la uzina de reciclare DEEE GreenWEEE

In data de 5 iunie 2014, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, ECOTIC a organizat Ziua Portilor Deschise la Reciclarea DEEE. Evenimentul a fost dedicat producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice afiliati ECOTIC. Prin aceasta actiune ECOTIC impreuna cu GreenWEEE din Buzau au adus mai aproape de producatori si mass media aspecte concrete ale fluxului de colectare si reciclare corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Printre cei prezenti la acest eveniment s-au numarat, alaturi de echipa ECOTIC, reprezentanti ai companiilor Samsung Romania, Metro Cash & Carry, Romtelecom, British American Tobacco, Omnilogic, Vlamir, R.H.S., System Plus, MGT Educational, precum si ai altor companii care au predat responsabilitatea managementului DEEE catre ECOTIC.

Vizita la uzina de reciclare GreenWEEE a permis producatorilor prezenti sa urmareasca intreg procesul de tratare al diferitelor categorii de deseuri de echipamente electrice si electronice: echipamente frigorifice, monitoare, echipamente electrice de mari si mici dimensiuni, precum si procesul de tratare al deseurilor de baterii si acumulatori. Pentru fiecare din aceste tipuri de deseuri, GreenWEEE detine cate o instalatie de tratare specializata. De asemenea, tot in aceasta fabrica functioneaza si o instalatie de procesare a cablurilor electrice.

„In calitate de reprezentant al grupului de responsabili cu gestiunea deseurilor din SC Metro Cash & Carry Romania SRL, imi face o deosebita placere sa particip la aceasta actiune organizata de vechiul si apropiatul nostru partener ECOTIC, care ne-a impresionat placut si cu organizarea speciala a acestei actiuni foarte interesante.” – a declarat Ioan Griober, Health and Labour Security Manager in cadrul Metro Cash & Carry Romania.

ECOTIC isi doreste ca prin toate actiunile pe care le desfasoara sa dezvolte o comunitate care constientizeaza importanta DEEE, care participa activ la colectarea si reciclarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice PENTRU UN MEDIU CURAT. ECOTIC preia cu titlu gratuit deseurile de echipamente electrice si electronice de la cei peste 400 de producatori afiliati organizatiei, precum si de la institutiile publice si companiile care au nevoie sa se debaraseze de aceste deseuri.

„Ma bucur ca am avut ocazia sa vad modul in care are loc procesul de tratare al DEEE colectate de ECOTIC in numele Romtelecom: instalatii de reciclare performante si un management al deseurilor la standarde interntionale. Felicitari, ECOTIC si GreenWEEE!” – Rodica Eftimie, Inspector Protectia Mediului in cadrul Romtelecom.

Infrastructura de colectare DEEE a ECOTIC este prezenta la nivelul intregii tari, prin peste 500 puncte de colectare. Accesand http://www.ecotic.ro/consumatori/puncte-colectare-DEEE se poate verifica proximitatea fata de un astfel de punct.

Prin vizita organizata la GreenWEEE, ECOTIC a adus mai aproape de cei interesati aspectele concrete ale colectarii si reciclarii DEEE si a celorlalte deseuri. Evenimentul organizat de ECOTIC cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului a inclus si o vizita la GreenFiber, unitate de reciclare care face parte din Green Group unde sunt reciclate deseurile de plastic, precum si la un punct de colectare Sigurec.

Ziua Mondiala a Mediului este una dintre principalele modalitati prin care Organizatia Natiunilor Unite promoveaza pe plan mondial constientizarea importantei implicarii fiecaruia dintre noi in protejarea mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.