ECOTIC lanseaza harta interactiva a punctelor de colectare DEEE si DBA din Romania

0
793

ECOTIC lanseaza, intr-o noua abordare tematica si grafica, site-ul www.ecotic.ro. Site-ul ofera acum publicului larg o harta interactiva pentru localizarea celor mai apropiate puncte de colectare din Romania, unde pot fi predate usor si rapid deseurile electrice si electronice (DEEE), precum si bateriile si acumulatorii uzati (DBA).

Site ECOTIC
Colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si bateriilor si acumulatorilor uzati este un obiectiv foarte important pentru protectia mediului, insa in acelasi timp un demers dificil si de durata, deoarece necesita o infrastructura de colectare dezvoltata la nivel national, accesibila publicului larg, precum si o comunicare constanta si eficienta.

ECOTIC lanseaza noul sau web site www.ecotic.ro, intr-un format prietenos, atat cu utilizatorii PC-urilor sau laptopurilor, cat si cu cei ai dispozitivelor mobile.

Harta nationala a punctelor de colectare este accesibila inca din home page-ul site-ului www.ecotic.ro; vizitatorul poate identifica usor, printr-un filtru, cel mai apropiat punct de colectare pentru tipul de deseu pe care il detine (electrocasnice mici, mari sau baterii/acumulatori) sau poate permite aplicatiei sa ii detecteze automat locatia prin acces la IP. De asemena, print-un camp specific, utilizatorul poate cauta si identifica cu usurinta informatiile de care are nevoie din site-ul ECOTIC.

Noul site ECOTIC ofera o diversitate de informatii, usor accesibile, referitoare la proiectele in curs, la rezultatele obtinute si la actiunile in care organizatia este implicata. Site-ul se adreseaza atat publicului larg, cat si companiilor care activeaza in domeniul comercializarii echipamentelor electrice, electronice si bateriilor.

ECOTIC invita publicul sa acceseze www.ecotic.ro, multumind vizitatorilor pentru popularizarea acestui instrument de informare si educare privind colectarea si reciclarea corecta a DEEE si DBA.

ECOTIC inseamna 9 ani de experienta in colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Reprezentand aproape 500 de producatori EEE, ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Incepand din 2007 si pana in prezent, peste 61.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, aceste deseuri fiind preluate din cele peste 500 de puncte de colectare DEEE. Prin ECOTIC BAT au fost organizate peste 3.000 de puncte de colectare DBA. ECOTIC ramane fidel misiunii sale de a educa si de a crea o noua atitudine in privinta protectiei mediului, in paralel cu dezvoltarea infrastructurii necesare unei Romanii curate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.