Educatie prin colectare de aluminiu si baterii

Educatie prin colectare de aluminiu si baterii
Educatie prin colectare de aluminiu si baterii

Elevii pietreni sunt provocati sa se inscrie la un concurs pe teme ecologice.

Campania „Tu reciclezi, noi te premiem“, in cadrul careia tinerii sunt indemnati sa colecteze doze de aluminiu si baterii uzate, se va desfasura in perioada 3 februarie – 30 mai 2014, in unitati de invatamant din Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Focsani, Bacau, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Hunedoara, Brasov, Alba-Iulia si Piatra-Neamt.

Campania include ore de eco-educatie sustinute la nivelul institutiilor de invatamant de catre profesorii inscrisi, pe baza materialelor oferite ca suport de catre organizatori (asociatiile Non Profit Alucro si Ecotic Bat) precum si desfasurarea unei competitii referitoarea la colectarea selectiva a dozelor de aluminiu si a bateriilo. Organizatorii au convingerea ca prin derularea acestui program educational isi vor aduce contributia la diversificarea procesului educational in scoli si la insusirea de catre elevi a cunostintelor in domeniul protectiei mediului si revalorificarii resurselor materiale.

Imediat dupa inscrieri, in perioada 21 februarie- 30 aprilie, in cadrul scolilor participante se vor strange separat bateriile si dozele de aluminiu, dupa care in perioada 1-9 mai, deseurile vor fi adunate de colectori desemnati de organizatori, care vor avea si misiunea de a le cantari. Cantitatea colectata va conta in desemnarea castigatorilor. In perioada 19-30 mai, vor fi evaluate activitatile desfasurate in scolile participante dupa care se vor anunta castigatorii. Trei dintre scolile care vor aduna cele mai mari cantitati de desuri vor fi rasplatite cu cate o imprimanta si cate un colaj foto, iar trei dintre elevii cei mai implicati in aceasta activitate ecologica vor primi cate o camera video.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente