Efectele benefice ale strugurilor

0
430
Struguri
Struguri

Strugurii contin 73% apa si 23% zaharuri de tip monozaharide, celuloza, pectina, acid tartric liber, materii minerale. Pe langa acestea, restul 3%, strugurii contin vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP si K, dar si saruri minerale de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, siliciu.

Acestea toate au un efect diuretic si sunt benefice pentru tratamentul unor boli precum reumatismul, guta, boli de piele. Printr-o dieta cu struguri va fi stimulata digestia si se vor elimina toxinele din organism.
Pe langa faptul ca o cura de struguri previne obezitate si ingrasarea ea produce si o eliminare masiva a toxinelor din corp, care va favoriza apoi mentinerea greutatii in limitele pe care le dorim.

In formele usoare de hipertensiune, cura cu struguri este un remediu excelent si foarte bland. Bolile de ficat (hepatita, sechele posthepatice) – cura trebuie facuta cel putin o data pe an, dupa ea evitandu-se consumul alimentelor grase, grele, prajeli etc.

Cura cu struguri este recomandata mai ales in tratamentul dispepsiei, a colecistitei si pentru prevenirea si tratamentul litiazei biliare in forme usoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.