Egipt a decis sacrificarea tuturor porcilor din tara, de teama gripei porcine

Egipt a inceput uciderea celor circa 300.000 de porci din tara ca masura de precautie contra gripei porcine desi pana acum nu a fost raportat nici un caz de imbolnavire. Masura i-a infuriat pe fermieri care au blocat strazile si au atacat vehiculele Ministerului Sanatatii ce au venit sa duca la indeplinire ordinul.
pandemie de gripa
Acesta este de fapt o expresie a panicii ce a cuprins lumea legata de raspandirea virusului, tarile sarace, cu un sistem slab al sanatatii publice, fiind cel mai probabil sa treaca la masuri disperate.

Egipt a raspuns de o maniera similara in urma cu cativa ani la raspandirea gripei aviare, ce a ucis cateva zeci de persoane in acest stat.

Majoritatea populatiei din tarile musulmane considera porcul ca fiind un animal murdar si nu mananca carnea din cauza restrictiilor religioase. De altfel, un site islamist comenta ca gripa porcina este razbunarea lui Dumnezeu contra necredinciosilor.

Porcii sunt interzisi in totalitate in unele tari musulmane printre care Arabia Saudita, Bahrain, Kuwet, Qatar, Emiratele Arabe Unite si Libia.

In Iordania, guvernul a decis miercuri sa inchida toate cele cinci ferme de porci, cu circa 800 de animale, din cauza incalcarii normelor de sanatate publica.

Cu toate acestea, expertii internationali considera ca sacrificarea in masa a porcilor nu este necesara si este o irosire de resurse, mai ales ca virusul gripei porcine nu poate fi contactat prin consumul de carne. In plus, OMS declara ca nu stie de nici un caz in care gripa sa fi trecut de la porci la om.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *