Noua tulpina a virusului de gripa porcina, denumita A/H1N1, ar putea ajunge in Ungaria in cateva zile. Declaratia a fost facuta de un oficial de rang inalt in fata Comisiei pentru Sanatate a Parlamentului ungar.
virus de gripa porcina
Acesta a mentionat ca Ungaria va trebui sa inceapa sa produca vaccinuri, pentru a preveni raspandirea virusului, anunta Mediafax.

Potrivit presedintelui Comitetului pentru Pandemii, Ungaria va produce o prima transa de 500.000 de vaccinuri, intr-o perioada de opt pana la 12 luni.

In California si in Cuba a fost decretata stare de urgenta. In Mexic, unde peste 150 de decese sunt atribuite gripei porcine, au fost inchise toate restaurantele din capitala si obiectivele arheologice, din toata tara.

Cititi articolul Ce este gripa aviara si cat de periculoasa este ea pentru om

Pana in prezent, in SUA s-au inregistrat peste 60 de cazuri, autoritatile fiind constant in alerta. Deocamdata, este examinat un singur deces suspect, in California, unde s-a decretat starea de urgenta.

Noi cazuri au fost confirmate in Europa si pe alte continente. Zeci de bolnavi cu simptomele maladiei se afla sub supravegherea medicilor.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.