EGL Romania intra pe piata energiilor regenerabile si isi face parc eolian de pana la 50 MW

EGL Romania intentioneaza sa investeasca in energii regenerabile, pentru a deveni producator de energie electrica, si isi face parc eolian de pana la 50 MW, a declarat vineri intr-un interviu pentru Agentia NewsIn directorul general al companiei, Petre Stroe.
energie eoliana
“Strategia pe termen lung a companiei presupune implementarea de investitii in piata romaneasca: in energii regenerabile si in depozite de gaze. Ne gandim sa construim un parc eolian greenfield de 20-50MW, pentru care analizam patru posibile locatii. Am mai negociat si in trecut, insa nu ne-a convenit pretul. In doi ani, incepemlucrarile”, a declarat Petre Stroe.

Acesta nu poate estima cat ar costa acum acest proiect, intrucat anul trecut instalarea unui MW din energie eoliana costa 1,7 milioane euro, iar acum a coborat la un milion euro.

De asemenea, directorul general al EGL Romania a mai spus ca in planurile companiei intra si investitia intr-o termocentrala brownfield de 80 MW, proiect pentru care se va asocia cu o companie.

EGL Romania negociaza in prezent cu producatorul national de gaze Romgaz pentru constructia unui depozit subteran de gaze naturale, cu o capacitate de gaze de 300 milioane metri cubi, fie un depozit nou, fie marirea capacitatii unuia deja existent.

Grupul EGL detine participatii, in Italia, in patru centrale pe gaze, pentru productia de energie electrica, cu o putere totala de 3.200 MW. De asemenea, EGL investeste si in Norvegia intr-un parc eolian de 400 MW, ce va fi implementat treptat pana in 2012, acesta fiind primul proiect pe energie regenerabila, la nivel de grup. Si in Spania, grupul EGL dezvolta un proiect pe biomasa, pentru care se ocupa acum de obtinerea autorizatiilor.

EGL Romania a fost infiintata in 2003, ca filiala a societatii elvetiene EGL AG. EGL Romania a fost constituita in scopul de-a activa in domeniul comercializarii si transportului gazelor naturale si este printre principalii furnizori de energie electrica si gaze pentru consumatori finali. De asemenea, EGL Romania exporta mici cantitati de energie electrica pentru portofoliul de clienti din Europa Centrala si de Sud-Est.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente