EGP si Simest colaboreaza pentru dezvoltarea unor proiecte de energie regenerabila

0
245
Companiile din sectorul tehnologiilor energetice, pot aplica in programul EU Gateway
Companiile din sectorul tehnologiilor energetice, pot aplica in programul EU Gateway
Hidrocentrala

Doua dintre proiectele de energie regenerabila ale Enel Green Power (EGP) din Costa Rica si Mexic vor beneficia de ajutorul financiar al Simest, institutia financiara public-privata care promoveaza dezvoltarea internationala a companiilor italiene, conform unui comunicat remis redactiei.
Proiectele vizate sunt hidrocentrala Chucas din Costa Rica, care va avea o capacitate de 50 MW, si parcul eolian Bii Nee Stipa II din Mexic, cu o capacitate instalata totala de 74 MW.

Finantarea acordata de Simest pentru cele doua proiecte, avand o valoare totala de 10 milioane de euro, asigura Enel Green Power de sprijinul Simest in ceea ce priveste rata dobanzii.

„Suntem mandri de continuarea parteneriatului extrem de productiv cu Simest, alaturi de care dezvoltam proiecte capabile sa aduca beneficii semnificative pentru dezvoltarea economica, protejand, in acelasi timp, mediul inconjurator”, a declarat Francesco Starace, CEO al Enel Green Power.

„Suntem incantati sa contribuim la un proiect de o asemenea amploare, si multumiti ca am ajutat la finalizarea proiectului din Guatemala, care va permite Enel Green Power sa se extinda mai departe in aceasta zona”, a precizat Massimo D’Aiuto, CEO al SIMEST.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.