Electrica pregateste doua parcuri eoliene in 2012

Electrica pregateste doua parcuri eoliene in 2012

Electrica a anuntat ca la sfarsitul lui 2012 va inaugura doua parcuri eoliene pe care le construieste la Chirnogeni (judet Constanta) si Frumusita (judet Galati), anunta NewsIn,

„In prezent se deruleaza procedura de achizitie a turbinelor eoliene pentru parcul eolian Frumusita, de 45 MW. In cursul lunii septembrie, urmeaza sa fie publicat anuntul de intentie pentru licitatia de turbine eoliene al parcului eolian Chirnogeni. Licitatia va fi demarata dupa obtinerea autorizatiei de constructie”, se arata in datele transmise de Electrica SA.

Parcul eolian de la Frumusita detine autorizatie de infiintare si are contractul de racordare semnat. Pentru parcul eolian Chirnogeni, se afla in curs de depunere documentatia pentru autorizatia de constructie, Electrica SA avand deja obtinut avizul tehnic de racordare. In cursul lunii august, urmeaza sa fie semnat constractul de racordare, spun oficialii companiei.

Electrica SA este investitor unic la cele doua proiecte. Investitia totala in cele doua ferme eoliene s-ar putea ridica la circa 200 milioane euro.

Oficialii societatii spuneau anul trecut ca parcul eolian de la Chirnogeni urma sa fie primul pus in functiune undeva la jumatatea lui 2011, astfel proiectele vor avea o intarziere de cel putin un an.

De asemenea, compania de stat a avut in primele sase luni din 2011 o cifra de afaceri de 2,671 miliarde lei, cu peste 15% mai mare decat afacerile din prima jumatate a anului trecut, de 2,312 miliarde lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *