Electrocasnice cu energie de la soare

0
483

Aragazul ecologic poate fi facut din materiale reflectorizante, iar aparatele de aer conditionat pot functiona cu panouri solare. Soarele este una dintre cele mai sigure surse de energie regenerabila, iar tehnicile de captare permit transformarea acesteia in electricitate si chiar alimentarea avioanelor.aragaz solar

O masina de gatit ce foloseste doar energie solara a fost prezentata la sfarsitul saptamanii trecute de activistii Greenpeace in parcul central din Cluj-Napoca, scrie Mediafax.

Aragazul ecologic a fost expus in cadrul unei caravane ce promoveaza energiile regenerabile si poate fi confectionat din orice tip de material reflectorizant. In cadrul caravanei a mai fost promovat si un panou cu becuri si prize alimentate de energie solara si eoliana, la care se pot incarca telefoane mobile sau un laptopuri.

Voluntarii Greenpeace au mai prezentat la Cluj-Napoca o turbina eoliana si panouri fotovoltaice, sustinand ca doar 18% din energia produsa in Romania provine din surse regenerabile.

Romania trebuie sa-si majoreze cota de energie regenerabila din domeniul electricitatii, producerii de caldura si din transport cu 24% pana in anul 2020, iar, in prezent, tara noastra are o cota de circa 18%, folosind aproape in exclusivitate hidroenergie si biomasa.

Aer conditionat cu energie solara

La randul lor, australienii au conceput un aparat de aer conditionat alimentat cu energie solara, care este supus in prezent unor teste de viabilitate comerciala.

Un singur panou solar, amplasat pe acoperis, poate alimenta aparatul de aer conditionat atat in timpul verii, cat si in sezonul rece.

Expertii sustin ca acest aparat de aer conditionat este o optiune mult mai ieftina si mai eficace decat clasicele instalatii care consuma foarte multa energie electrica pentru racirea sau incalzirea spatiilor interioare.

Telefoane solare

Producatorii de telefoane mobile se intrec si ei in promovarea pe piata a modelelor care se alimenteaza de la soare.telefon solar

Astfel, cei de la Samsung lanseaza modelul Blue Earth, un telefon facut din materiale reciclate, ce functioneaza cu energie solara. Si compania LG va finaliza, pana la sfarsitul anului, un model care are un panou solar deasupra bateriei. Daca telefonul este expus 10 minute la soare, poate oferi trei minute de convorbire.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.