Elena Udrea: Finantare de 100.000 de euro pentru construirea telegondolei spre Lacul Sfanta Ana

0
621

O telegondola va lega lacul Sfanta Ana de localitatea Bixad, pe o distanta de aproape doi kilometri, proiectul avand drept scop protejarea rezervatiei naturale din aceasta zona, unde va fi interzis accesul autovehiculelor, cu exceptia celor ecologice, relateaza Agerpres.lacul Sf Ana

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a anuntat vineri, la Sfantul Gheorghe, ca ministerul pe care il conduce va finanta cu 100.000 de euro elaborarea proiectului pentru construirea telegondolei.

Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a precizat ca telegondola va strabate o distanta de aproape doi kilometri, de la Bixad pana in apropierea Lacului Sfanta Ana, unde exista un platou ce ofera o panorama minunata asupra intregii zone.

Potrivit acestuia, intentia autoritatilor locale este ca, din acel punct, accesul spre lac sa se faca pe viitor doar cu masini ecologice, cu bicicletele sau pe jos.

„Aceasta rezervatie naturala este unica in Romania si vrem sa o protejam”, a declarat Tamas Sandor.

Lacul Sfanta Ana, aflat la granita dintre judetele Covasna si Harghita, este singurul lac de origine vulcanica din Romania. Practic, lacul s-a format in craterul unui vulcan stins, denumit Ciomatu (sau Ciomadu), din masivul vulcanic Puciosu, are o suprafata de 19,50 ha si o adancime maxima de 7 m.

In apropierea lacului se afla si o capela romano-catolica cu hramul Sfintei Ana, iar apa lui este sfintita in fiecare an.

Sursa: HotNewsv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.