Elevii francezi au vizitat Poiana Narciselor

0
505
Elevii francezi au vizitat Poiana Narciselor de pe Valea Anieşului
Elevii francezi au vizitat Poiana Narciselor de pe Valea Aniesului

Asociatia Grupul de Actiune Locala Lider, al carei presedinte este primarul Maierului, Bors Vasile, a implementat un program de parteneriat didactic intre Liceul Agricol din Morvan-Franta si Grupul Scolar Liviu Rebreanu, Maieru. Actiunea beneficiaza de finantari nerambursabile din Programul National de Dezvoltare Rurala precum si cofinantari din bugetele locale sau contributii ale agentilor economici, in cazul de fata, Alpina Blazna.
Elevii francezi sositi la Maieru, in cursul acestei saptamani, au derulat activitati complexe, alaturi de elevii maiereni, care dezvolta spiritul antreprenorial, spiritul de initiativa, simtul civic si promovarea valorilor traditionale in contextul inovator, european. Una din activitatile desfasurate a avut ca scop orientarea pe traseele montane si identificarea potentialului turistic al zonei.
Directorul Grupului Scolar Liviu Rebreanu, prof. Hadarau Cristina a precizat ca elevii romani si francezi au avut prilejul sa isi promoveze valorile, cunostintele, sa stabileasca legaturi scolare, culturale, dar mai ales sufletesti. Profesorii de geografie Olivier Ribaillier, Croitor Ioan ,cu asistenta lui Jean Claude Rouard, reprezentantul francez al GAL si la initiativa primarului Bors Vasile, vor realiza un ghid turistic al zonei care va promova turismul romanesc in Franta. Directorul Parcului National Doina Jauca a oferit asistenta elevilor in ceea ce priveste munca in ariile protejate si in ceea ce priveste stabilirea traseelor turistice.
Elevii nostri sunt calificati in activitati de turism, iar schimbul de experienta cu Franta ne ajuta sa intelegem care sunt standardele in Europa si sa ne promovam valorile locale. A fost o ocazie fericita de a vizita Poiana Narciselor, Valea Aniesului, Valea Vinului si de a constata masurile care s-au luat pentru ecologizarea si protejarea zonei. Schimbul de experienta se va finaliza cu o seara traditionala, romaneasca si schimb de obiecte traditionale intre elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.