Greenpeace și Bankwatch semnalează funcționarea în condiții nelegale a unității 7 de la termocentrala Turceni
Greenpeace și Bankwatch semnalează funcționarea în condiții nelegale a unității 7 de la termocentrala Turceni
Emisiile de dioxid de carbon au atins un nivel fara precedent

Institutul German pentru Energie Regenerabila (IWR) a dat publicitatii in cursul acestei saptamani un nou raport referitor la emisiile globale de dioxid de carbon (CO2). Conform datelor institutului, emisiile au crescut cu 2.5% in anul 2011, atingand un nivel record de 34 de miliarde de tone.

Daca aceasta tendinta se va mentine, emisiile totale de dioxid de carbon vor creste cu inca 20% pana in 2020, depasind 40 de miliarde de tone”, a anuntat Norbert Allnoch, directorul IWR.

China este pe primul loc in clasamentul emitatorilor de CO2, cu 8,9 miliarde de tone, in crestere de la 8,3 miliarde de tone emise in 2010. SUA s-au clasat pe locul 2, cu 6 miliarde de tone, iar pe urmatoarele locuri se afla India, Rusia, Japonia si Germania.

Institutul German pentru Energie Regenerabila a propus in ultimii ani in repetate randuri adoptarea unor masuri care sa duca la reducerea folosirii de combustibili fosili si sa stabilizeze emisiile globale de dioxid de carbon. Oficialii IWR propun stabilirea unei legaturi intre emisiile fiecarei tari si realizarea unor investitii obligatorii in echipamente de protejare a climatului si in energie regenerabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here