Enel a inaugurat noua centrala geotermica

0
406
Enel Green Power a conectat la re?ea cel de-al treilea parc fotovoltaic dezvoltat în România
Enel Green Power a conectat la reţea cel de-al treilea parc fotovoltaic dezvoltat în România

Enel a inaugurat noua centrala geotermica
Enel a inaugurat noua centrala geotermica

Enel Green Power a inaugurat, miercuri, centrala geotermica Radicondoli 2 din orasul cu acelasi nume, din regiunea Siena. Capacitatea de 20 MW a noii unitati se adauga productiei de 40 MW a centralei existente, ajungand la o capacitate totala instalata de 60 MW.

Operationala la capacitate maxima, centrala va putea produce peste 140 milioane kWh deelectricitate, echivalentul consumului a 55.000 de consumatori casnici. In plus, va evita emisia in atmosfera a 200.000 tone de CO2, economisind de asemenea 55.000 tep de combustibil fosil anual.

„Aprobat in iulie anul trecut si finalizat dupa aproximativ un an, proiectul este dovada expertizei de neegalat a Enel Green Power in domeniul geotermic, experienta dobandita in peste 100 de ani de dezvoltare si utilizare a acestei resurse regenerabile de energie.

Implementata de catre unitatile interne de inginerie ale Enel Green Power, centrala se evidentiaza prin caracteristicile inovatoare, atingand un nivel inalt de dezvoltare tehnologica in ce priveste acest tip de centrale. Centrala este de asemenea prevazuta cu un sistem de gestiune, monitorizare si diagnosticare de la distanta, care previne defectiunile, respectand in acelasi timp cele mai inalte standarde de mediu”, se arata intr-un comunicat Enel, remis Ziare.com.

Proiectul a fost dezvoltat in cooperare cu autoritatile locale, care au participat activ la alegerea rutei conductei de abur, in asa fel incat cerintele legate de mediul inconjurator sa fie respectate.

Pentru realizarea proiectului sunt de asemenea necesare forarea a trei noi puturi si adancirea putului existent, lucrari ce se afla in desfasurare.

„Acesta este un pas inainte important pentru cresterea viitoare a capacitatii geotermice din Italia. Reprezinta de asemenea confirmarea faptului ca Italia este lider tehnologic in acest sector al energiei regenerabile”, a declarat Francesco Starace, directorul general executiv al Enel Green Power.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.