Enel cauta bani pentru alte trei parcuri eoliene in Romania

Investitorii din sectorul eolian cer Guvernului revizuirea ordonan?ei privind amânarea certificatelor verzi
Enel cauta bani pentru alte trei parcuri eoliene in Romania

Enel Green Power ar putea primi o finantare de pana la 200 de milioanede euro de la Banca Europeana pentru In­ves­titii pentru a construi trei proiecte de energie eoliana in Dobrogea si Banat, cu o capacitate instalata to­ta-la de 258 MW, suma reprezentand 50% din costul pro­iectelor. Ce­le trei ferme eolie­ne vor fi echipate cu 126 de turbine de 2-2,3 MW fiecare.
Comisia Europeana a aprobat recent legea de sprijinire a investi­ti­ilor in energii regenerabile prin a-cor­darea de stimulente sub forma certificatelor verzi, act normativ initiat de autoritatile ro­mane inca din 2008.
Romania avea, la finele anului trecut, o capacitate instalata de 462 MW in turbine eoliene, potrivit datelor Asociatiei Europene pentru Energie Eoliana.
Enel Green Power, divizia de e­ner­gie regenerabila a grupului ita­lian de utilitati Enel, are in Roma­nia o capacitate instalata in turbine eo­lie­ne de 104 MW, in doua parcuri eolie-ne situate in Dobro­gea. Enel Green Po­wer a inceput, in luna mai, con­struc­tia celui de-al treilea proiect eo-lian in Romania, la Coru­gea, in jude­tul Tulcea, cu o capacitate de 70 MW.
Grupul italian Enel a intrat pe piata romaneasca in 2005 si are in prezent peste 4.500 de angajati in Romania. Principalele operatiuni ale grupului pe plan local sunt distributia si furnizarea de electricitate, compania detinand trei foste filiale ale Electrica, respectiv Mun­tenia Sud, Banat si Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *