Enel Green Power deschide doua noi centrale in Grecia

Enel Green Power deschide doua noi centrale in Grecia

Enel Green Power isi consolideaza pozitia in industria energiei regenerabile din Grecia prin deschiderea a doua noi centrale – o centrala eoliana si una fotovoltaica – ambele situate in regiunea Peloponez. Datorita acestor centrale electrice noi capacitatea totala instalata a Enel Green Power in Grecia va ajunge la 228 MW.

Prima centrala este un parc eolian numit „Corinth” care se intinde intre zonele Chlogos si Profitis Elias, langa orasul Corinth din nord-estul regiunii Peloponez. Acest parc eolian are 32 de turbine eoliene de cate 0,85 MW fiecare, avand o capacitate instalata totala care depaseste 27 MW si care va produce 57 de milioane de kWh anual.

Cea de-a doua centrala care si-a inceput activitatea este o fabrica fotovoltaica numita Kourtesi II, situata in regiunea Ilia. Centrala are o capacitate instalata de 4,8 MW si este de asteptat sa genereze aproximativ 6,15 milioane kWh anual.

Merita metionat faptul ca energia curata produsa de ambele centrale va reduce emisiile de carbon din atmosfera cu aproximativ 70.000 de tone pe an.

Enel Green Power este deja invidiata in industria energiilor regenerabile din Grecia. Parcurile eoliene ale EGP, cu o capacitate totala instalata de 199 MW sunt situate in principal in Thrace, in Macedonia si in Peloponez, dar si in Evia, Creta si Insulele Dodecaneze.

Mai mult, EGP administreaza centrale hidro mici in Grecia Centrala, Grecia de Vest si in Tesalia cu o capacitate totala instalata de 19 MW. Centralele fotovoltaice ale grupului, aflate in Grecia – inclusiv Kourtesi II – au o capacitate instalata de 10 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *