ENEL GREEN POWER: Prima centrala fotovoltaica din Africa de Sud devine operationala

0
425
ENEL GREEN POWER: Prima central? fotovoltaic? din Africa de Sud devine opera?ional?
ENEL GREEN POWER: Prima centrala fotovoltaica din Africa de Sud devine operationala
ENEL GREEN POWER: Prima centrala fotovoltaica din Africa de Sud devine operationala

Enel Green Power a conectat la reteaua nationala prima centrala fotovoltaica din Africa de Sud, localizata in Upington (municipiul Khara Hais, provincia Northern Cape), se arata intr-un comunicat remis redactiei.

Cu o capacitate instalata totala de 10 MW, centrala va putea genera pana la 20 de milioane de kWh pe an, odata devenita operationala. Centrala va putea acoperi nevoia anuala de electricitate a circa 1.000 de gospodarii din Africa de Sud si va fi evitata emisia in atmosfera a circa 10 mii de tone de CO2, in fiecare an, se mai arata in comunicat.

Upington este prima centrala fotovoltaica construita de Enel Green Power in Africa de Sud. Producatorul de energie are in plan instalarea a peste 300 MW de capacitate solara, dupa ce a primit dreptul de a incheia contracte de furnizare a energiei cu Eskom (companie locala de utilitati) in 2013, in urma unei licitatii. Contractele prevad instalarea a peste 500 MW, inclusiv 200 MW de energie eoliana.

Cele patru centrale fotovoltaice (Aurora, Tom Burke, Paleisheweul si Pulida) vor fi localizate in regiunile Northern Cape, Western Cape, Free State si Limpopo – zone cu concentratii solare mari – si vor fi folosite module fotovoltaice cu film subtire, produse de 3Sun, compania mixta cu participatii egale intre Enel Green Power, STMicroelectronics si Sharp, cu fabric in Catania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.